Zářivá pleť během 7 dní: Začínáme dnes!

Čeká vás důležitá společenská událost, kde potřebujete zazářit? Pak to v první řadě umožněte své pleti! Jak si za jediný týden zajistit zdravou a krásnou pokožku?

Pokud se chystáte třeba na svatbu (je jedno, zda jako nevěsta či svědkyně apod.), první schůzku nebo třeba důležitou pracovní poradu a chcete, aby byla vaše pleť svěží a projasněná, začněte s „přípravou“ s týdenním předstihem. Uvidíte, že se to vyplatí!

Hodně spánku, žádný stres

Snažte si týden před očekávanou událostí zajistit dostatek spánku – vyhnete se unavené, povadlé pleti a kruhům pod očima. Rovněž byste si měli najít čas na fyzickou pohybovou aktivitu – pohyb totiž zajistí podporu krevního oběhu a dodá vám zdravou barvu.

Vůbec není od věci snažit se co nejméně stresovat (i když je to asi nejtěžší úkol) – stres totiž může způsobit nepříjemné zarudnutí pleti. Aby se vaše tělo co nejlépe stresu bránilo, dopřejte mu dostatek vitaminů B.

Co se týká výživy, vitaminy skupiny B nejsou tím jediným, co nám zajistí zářivou pokožku. Zrovna tak ostatní živiny jsou pro nás důležité – za všechny vyzdvihněme ještě vitamin C. Určitě se ale vyhněte příliš kořeněným jídlům (ta pokožce obecně neprospívají) a také kofeinu! Naopak pijte co nejvíce vody – hydratace je základ!

Péče „zvenku“

Pokud zvažujete chemický peeling, podstupte jej alespoň 7 dní před očekávanou událostí, aby měla pokožka dostatek času na regeneraci a aby se účinek exfoliace skutečně projevil. Jestliže zvolíte klasický „domácí“ mechanický peeling, určitě dopřejte pleti rovněž několikadenní odstup (minimálně dvoudenní – rozhodně byste neměla peeling provádět večer před akcí).

Nepřežeňte to však s přílišnou péčí o pleť obličeje – tolik pozornosti by ji mohlo „zaskočit“ a nemusela by reagovat zrovna pozitivně. Určitě jí ale dopřejte krém s obsahem vitaminu A, projasní ji rovněž přípravky s retinolem nebo kyselinou hyaluronovou.

Uvidíte, že se takové sedmidenní rozmazlování vyplatí (a není důvod v něm nepokračovat i nadále…).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat