Krása vs. zdraví: Jsme posedlé vlastním vzhledem!

Pro mladé ženy a dívky je vzhled mnohem důležitější než vlastní zdraví. A mohou za to především informační stereotypy posledních let. Sami zdravotníci neustále mluví o počtu kalorií a nikoli o tom, jak důležitá je správná výživa – tedy nutriční hodnota potravin. Ženy a dívky tak koukají pouze na kalorie, ale vůbec se nedívají na to, co konzumují a zda do těla dostávají nezbytné živiny.

Jen málokterá dieta zohledňuje nutriční zákony lidské výživy, tedy vyváženost živin, které jsou pro život nezbytné. Většina hubnoucích programů chce rychle a bezbolestně shodit tuk. Proto se pracuje s omezováním kalorického příjmu. Ženy se naučí počítat kalorie, ale vůbec neuvažují nad tím, co jedí, co do svého těla dostávají a zda ho zásobí dostatečně všemi živinami, vitaminy, minerály a dalšími biologicky aktivními nutrienty.

Tělo totiž nepotřebuje jen energii zabudovanou v sacharidech a tucích, ale potřebuje také bílkoviny, polysacharidy a tuky, které si samo vytvořit nemůže, ale které hrají důležitou roli v životě buněk a tkání jako různé přenašeče, enzymy, katalyzátory či inhibitory.

„Zjistili jsme, že mladí lidé vůbec nepřemýšlejí o výživě, když se mluví o jídle. Oni myslí jen na počet kalorií, což absolutně nemusí souviset s vyváženou stravou,“
tvrdí docentka Maria Len Rios z University of Missouri.

Za vše mohou podle autorů výzkumu především média, která produkují velmi matoucí informace.

„Mnoho žen sice ví, že jsou modelky digitálně upravovány, zkrášlovány a zeštíhlovány, ale to absolutně nevede k tomu, že by přestaly chtít vypadat jako ony. To plyne z jediného, jak si společnost vysoce cení dobře vypadajících žen,“ dodává Lenová Rios.

Mladí lidé také odmítají investovat čas do zdravé výživy, připadá jim nesmyslné přemýšlet nad tím, co jedí. Raději investují hodně času a peněz do toho, aby dobře vypadali.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat