Chyby při líčení, které zhoršují akné

Jestli se pořád nemůžete vymanit ze spárů pupínků, zaměřte se nejen na samotnou péči o pleť a stravu, ale i líčení. Tyhle velké chyby s make-upem možná děláte i vy!

Věc je jasná. Kromě konzumace tučných jídel, znečištění a změn hormonálních hladin mohou k začarovanému kruhu problémů s akné přispívat i přešlapy v líčení, což je trochu paradox. Ve skutečnosti je make-up určen k tomu, aby pleť vypadala lépe, ne hůře. Některé kosmetické přípravky však obsahují složky, které podporují vznik pupínků, a také způsob, jakým produkt používáte, rozhoduje o mnohém. Proto tohle nikdy nedělejte!

Spaní s make-upem

Únava (nebo lenost) vás donutila k tomu, že k odstranění make-upu jednoduše použijete vlhčené ubrousky. Pravdu? Neděláte toho dost. Líčení vždy důkladně odstraňte odličovacím mlékem nebo micelární vodou. Jedině tak se zbavíte nečistot, prachu a mastnoty, která na obličeji ulpívá.

Špinavé ruce

V případě, že si před nanesením make-upu neumyjete ruce, můžete si na obličej přenést bakterie a špínu z konečků prstů, což je jedna z nejrychlejších příčin propuknutí akné. Z tohoto důvodu před a po nanesení „druhého obličeje“ vždy ruce opláchněte a k nanášení použijte štětce na make-up či houbičky.

Prošlá lhůta použitelnosti

Trvanlivost make-upu naneseného na pleť má své limity. Make-up vydrží jeden až jeden a půl roku. Řasenku je třeba vyměnit každé tři měsíce a oční linky a oční stíny každých šest až dvanáct měsíců. Skladovatelnost ostatních pleťových make-upů, podkladových bází a pudru je běžně 12 měsíců. (Obecně je na tom nejhůř tekutá nebo krémová kosmetika, která při použití po uplynutí doby použitelnosti zadržuje mikroorganismy.)

Sdílení svých líčidel a nesprávné mytí

Sdílíte své štětce a houbičky na make-up s ostatními a vůbec se nestaráte o jejich očistu? Pak se nesmíte divit, že si u vás pupínky „podávají dveře“. Sdílením nástrojů nebo produktů péče o pleť se vystavujete cizím olejům a bakteriím, což nakonec taktéž vede k propuknutí akné.

Nemáte volné dny

Časté používání make-upu brání pleti v dýchání. Ve dnech, kdy se nechystáte mezi lidi, pokožku líčením nezatěžujte, určitě to ocení.

Zdroje: www.healthshots.com, www.drbatras.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat