Hýčkejte svou pokožku domácím rýžovým mýdlem

Mýdlo z rýžového mléka pleť doslova rozmazluje. A vy si ho můžete vyrobit lusknutím prstu. Že na něj nemáte potřebné ingredience? Přesvědčíme vás o opaku!

Rýže, která je základní potravinou, se doma najde vždycky. Připravujete si ji poměrně často, protože se dá krásně zkombinovat s kdečím? To je vlastně dobře. Obsahuje totiž sloučeniny chránící před nemocemi, přičemž dodává energii, podporuje trávicí funkce a některé její druhy mohou pomoci i při regulaci tělesné hmotnosti (1). Už jste se s ní ale zkusili umýt? Nápad to vůbec není špatný.

Když jídlo chutná i pleti

Zmínky o rýži jakožto prostředku podporujícím krásu se ozývají z různých koutů světa. Dopustit na ni nedají především v Asii, kde je neodmyslitelnou součástí kosmetických procedur. Moc dobře tam totiž vědí, že její složky detoxikují pokožku, kterou navíc hloubkově vyživují a hydratují (2). Nehodilo by se vám náhodou rýžové mýdlo? Hotové je natotata a vaši kůži bude láskyplně rozmazlovat! Postup výroby je pak následující.

Manuál zvládne každý

Hlavní a klíčovou přísadou je zde rýžové mléko. Ale nebojte se, nebudeme vás posílat do obchodu ani k internetu, abyste si ho tam objednali. Rychlejší přece bude vlastní příprava! Jeden větší šálek rýže nejprve důkladně propláchněte a následně povařte tak, jak jste zvyklí. Jakmile zrna změknou, rozmixujte je s přídavkem polévkové lžíce destilované vody. Po scezení tekutiny je rýžové mléko na světě. Co pak s ním?

Na scénu přicházejí oleje

Vezměte si obyčejné mýdlo a jednoduše ho nastrouhejte, ze startu zkuste třeba polovinu. Koneckonců, kdyby se vám množství nějak nezdálo, přistrouhat můžete vždycky. Mýdlo pak rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo klasické vodní lázni. A teď to přijde! Do téhle mazlavé parády vmíchejte čtyři lžíce rýžového mléka, jednu lžíci bambuckého másla nebo kokosového, popřípadě mandlového oleje. Po mírném vychladnutí je čas na přídavek dvou kapek esenciální levandule a dvou kapek esenciální máty. Výsledek přelijte do nějaké formy, klidně i silikonové, a nechte na chladném místě zatvrdnout. Pak už si zbývá jen napustit vanu a vyzkoušet vlastnoruční výrobek v praxi.

Už žádné skvrny, akné ani podráždění

Pravidelné používání rýžového mýdla zesvětluje pigmentové skvrny a sjednocuje tón pleti. Zlepšuje také vzhled jizev, reguluje nadměrnou produkci mazu, hydratuje a uklidňuje jakékoli podráždění. Rovněž přispívá k léčbě akné i svědivých vyrážek. Tak na co ještě čekáte?

Zdroje: (1) www.bbcgoodfood.com/howto/guide/top-5-health-benefits-of-rice, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21449379/, (3) www.stylecraze.com/articles/benefits-of-rice-milk-soap-for-your-skin/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat