Dokonalý make-up po celý den: Prodlužte své kráse životnost

Navzdory vší snaze nevypadá většina z nás po celodenním shonu tak dokonale, jako když s „čerstvým“ make-upem vyjde ráno ze dveří. Jak svému líčení prodloužit životnost?

Výživa ano, ale…

Každé ráno je nutné pokožku hydratovat a poskytnout jí odpovídající péči v podobě čištění a nanesení vhodného krému. Ovšem ono slovo „vhodného“ je klíčové – musí nejen poskytnout vaší pleti vše, co potřebuje, ale nesmí být příliš hutný nebo mastný. Naopak se musí rychle a lehce vstřebávat. Pokud vám totiž vytvoří na pokožce silnější vrstvu, na niž následně nanesete make-up, bohužel nebude mít nalíčení tak dlouhé trvání, jak bychom si představovaly.

Jak z toho ven, když máte třeba citlivou a suchou pleť a nemůžete si dovolit používání jiných krémů? Aplikujte jej minimálně 15 minut před začátkem líčení, abyste mu poskytla dostatek času na dokonalé vstřebání. Mimochodem, to samé platí i pro balzám na rty a rtěnku.

Pořiďte si podkladový krém

Podkladový krém či gel dokáže vyhladit před nanesením make-upu povrch pleti a navíc líčení skvěle fixuje. Většinu těchto přípravků můžete použít i na oblast očí, i když se samozřejmě prodávají i speciální krémy pro tuto partii.

Méně je opravdu více

Není pravdou, že čím větší vrstvu make-upu na obličej nanesete, tím déle vydrží. Paradoxně totiž platí přesný opak. Ideální je nanášet jednotlivá líčidla v jedné jediné vrstvě, výjimkou může být samozřejmě řasenka, ale ani s tou to nepřehánějte.

Nezapomínejte na pudr

Krémový make-up a pudr by měly být nerozlučnou dvojicí – navzájem se fixují a navíc pudr pokožku krásně zmatní.

Voděodolný pomocník

Používáte-li tužku na oči, pořiďte si voděodolnou. Jen tak si zajistíte, že se linka v průběhu dne nerozmaže nebo nesetře a vy nebudete vypadat jako špatně namalovaný klaun. To samé platí i o tekutých linkách. Navíc budete mít jistotu, že i když vás někdo přes den donutí k pláči, líčení vašich očí se to nedotkne.

Nespoléhejte na lesk

Pokud používáte namísto rtěnky lesk, budete se muset smířit s tím, že je potřeba nosit ho neustále s sebou. Právě lesk je totiž jedním z prvních prvků líčení, který během dne zmizí jako první či který je potřeba jako první opravit. Ideální je koupit si hned dva a jeden okamžitě strčit do kabelky.

První pomoc

Kromě zmíněného lesku patří do kabelky jako „krabička poslední záchrany“ také transparentní pudr, kterým rychle opravíte mastící se pokožku (před jeho nanesením je dobré mastnotu „odsát“ pomocí papírového kapesníčku či jiného savého papíru – můžete si koupit i speciální, ale není to vždy nutné). Pozor, příliš vrstev pudru by mohlo vašemu obličeji dodat nepřirozený nádech, proto jej aplikujte opatrně a ve slabých vrstvách.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat