8 prohřešků na vašich vlasech: Nesabotujte sexy hřívu!

Základem krásných vlasů jsou vlasy zdravé. Ovšem někdy právě zdraví svých kadeří vysloveně sabotujeme. Jakých prohřešků se dopouštíme nejčastěji?

1. Nečistíme hřebeny

V hřebenech a kartáčích se kromě našich vlasů zachytí i celá řada nečistot. Ty pak dohromady tvoří dokonalé prostředí pro množení celé řady mikrobů, jež naší pokrývce hlavy dvakrát neprosívají (nemluvě o zachycených zbytcích stylingových přípravků a přirozené mastnoty z vlasů). Po každém použití bychom měli hřeben a kartáč vyčistit od zachycených vlasů, jednou týdně je pak omýt teplou vodou a šamponem či tekutým mýdlem. Skvělým tipem je dopřát jim jednou měsíčně lázeň ve vodě, do níž je přidána trocha sody. Nechte hřeben či kartáč ve směsi pár minut, poté pečlivě opláchněte.

2. Používáme nevhodné gumičky

Pokud si vlasy stahujete do culíku, vždy používejte spíše měkčí a textilní gumičky, které vlasy nevystavují příliš velkému tlaku. To platí i o sponách či klipsech, které by neměly být příliš těsné (vlasy se pak snadno poškodí a lámou).

3. Používáme příliš chemikálií

Šampon, kondicionér, maska na vlasy, nejrůznější séra, stylingové přípravky… Tak jako příliš mnoho chemikálií neprospívá například ve stravě našemu organismu, tak nesvědčí ani našim vlasům, na které je aplikujeme „zvenku“. Snažte se proto používat jen nezbytné množství chemie.

4. Vyfoukáváme horkým vzduchem

Fénování samo o sobě není pro vlasy zrovna prospěšné, natož horkým proudem vzduchu. Snažte se tedy vlasy vyfoukávat chladnějším vzduchem a z větší vzdálenosti (ideálně na délku paže).

5. Ignorujeme zastřihávání

Ani když si necháváte narůst dlouhé vlasy, nemůžete úplně zapomenout na nůžky a kadeřníka. Zastřihávání konečků je důležité pro zdraví našich vlasů. Proto si sjednejte návštěvu u kadeřníka alespoň jednou za dva měsíce (pokud jste šikovní a máte doma ostré nůžky, můžete si konečky zastřihnout i sami).

6. Češeme od kořínků ke konečkům

Pokud si potřebujete rozčesat dlouhé vlasy, nezačínejte u hlavy, ale naopak u konečků a po malých úsecích postupujte směrem nahoru. Proč? V opačném postupu se vám totiž vlasy snáze zamotají a vytrhnou…

7. Upravujeme mokré vlasy

Existuje jedno základní pravidlo – pokud jsou vlasy mokré nebo vlhké, jsme na ně velmi opatrní – nekartáčujeme je, nečešeme běžným hřebenem. Můžete je opatrně učesat hřebenem s velkými zuby. A pamatujte, postupujte od konečků vzhůru.

8. Neměníme šampon podle potřeb vlasů

Nároky našich vlasů se mění v závislosti na spoustě vnějších i vnitřních faktorů. Proto bychom jejich aktuálnímu stavu měli přizpůsobit i výběr šamponu či kondicionéru (mastné vlasy mýt šamponem k tomu určeným, totéž platí třeba i o barvených nebo nešetrným zásahem poškozených vlasech).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat