Antistresová zen krása

Maska pro více harmonie a parfém, který nás odnese do zenu? To je věc antistresových kosmetických produktů. 

Hladina stresu je u každého jiná, ale jen málokdo může říct, že ho stres vůbec netrápí. Není tedy divu, že kosmetické produkty, které slibují uklidňující účinek – na tělo i mysl – zažívají boom. Jógu a meditaci umí přece každý – tak proč nevyladit kosmetickou rutinu tak, aby nás sérum, parfém a spol. zklidnily a my se zhluboka nadechli?

Mohou kosmetické produkty skutečně snížit stres?

Samotný krém nemůže snížit stres. Ale holistický rituál krásy, který hýčká všechny smysly, je do značné míry ten případ. V souladu s heslem: Nejde jen o to dobře vypadat, mnohem důležitější je se také dobře cítit. Máme pro vás proto pár tipů, jak proměnit vaši koupelnovou rutinu v oázu klidu: 

Nespěchejte

Když vám v hlavě krouží 1 000 myšlenek současně, je důležité dát si prostě pauzu. Vědomě si udělat čas pro sebe. Ať už se koupete nebo si mažete obličej chladivým růžovým křemenným válečkem, naplánujte si, pokud je to možné, každý den krátký čas sami na sebe. Už jen pár minut, které věnujete péči o sebe navíc, se na vašem vzhledu znásobí.  

Nadechněte se

Vůně, a především éterické oleje nám mohou pomoci vypnout. Nejvýše na žebříčku jsou šalvěj a levandule. Proto i samotná vůně krému vám může poskytnout chvíli klidu. Takže při péči o svou pleť se nadechněte a užívejte si. 

Dotkněte se

Vřelé a láskyplné objetí je jedním z nejlepších léků proti stresu. Ale v současné zvlášť uspěchané době se právě zastavení a objetí zanedbává. Co s tím můžeme udělat? Objímejte se, kdykoliv je to možné nebo si s partnerem dopřejte vzájemnou masáž. A pokud není nikdo poblíž, snažte se při péči o pleť nespěchat a nenanášet sérum rychle jako obvykle. Můžete jeho vstřebávání pomoci například lehkou masáží obličeje.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat