Běžné denní návyky zabraňující lámání křehkých nehtů

Krásné a zpevněné nehty jsou stejně důležité jako upravené vlasy. Že ty vaše nejsou v kondici? Tyhle tipy proti lámavosti s nimi udělají divy!

Pokud vás trápí roztřepené nehty, a hledáte způsoby, jak jejich vzhled zlepšit, věřte, že návštěva nehtového studia je tou poslední možností. Navzdory tomu, že za lámavými nehty stojí vnější neznámé faktory, vždy existuje řešení, jak jim pomoci. Co můžete udělat proto, aby se z křehkých drápků připomínajících tenký papír staly pevné a pěstěné chlouby?

Omezte expozici vodě

Po koronavirové pandemii jsme si všichni zvykli na častější mytí rukou. Jistě, že je to dobře, ovšem přílišné máchání ve vodě nehty oslabuje. Při mytí nádobí noste rukavice, stejně jako u plení vaší zahrádky. Zároveň svoje nehty netrapte otvíráním plechovek s nápoji.

Zvyšte pitný režim

I pití dostatečného množství vody je klíčové. Poskytuje totiž tolik potřebnou vlhkost a zároveň pomáhá předcházet lámavosti nehtů. S pitným režimem začněte hned ráno u snídaně. A pozor, do pitného režimu se nepočítá tvrdý alkohol, takže s jakýmkoli míchaným drinkem na pláži nepochodíte. Ovšem i mléko, tekuté mléčné výrobky a polévky jsou mimo mísu!

Hlídejte složení jídelníčku

Vaše strava by měla být výživná a pestrá. Můžete také užívat multivitaminy. Především se soustřeďte na přísun biotinu neboli vitaminu B7. Jeho nedostatek se projevuje právě lámáním nehtů, třepením vlasů i záněty kůže. Vzhledem k tomu, že je biotin rozpustný ve vodě, nezůstává uložen v těle, takže musíte zajistit jeho každodenní přísun. K nejbohatším zdrojům patří ořechy, luštěniny, kvasnice, játra, ledviny a hovězí maso, sardinky, vaječný žloutek, sója, houby a obiloviny.

Svým nehtům dopřávejte odpočinek

Nalakovaný nehet vypadá upraveně, ale nic se nemá přehánět. Drápky potřebují nějaký čas, aby se nadechly. Proto jim po sundání laku (ještě před dalším nánosem) dopřejte pár dní na zotavení. V mezičase je opečovávejte teplým olivovým olejem. Právě on pomáhá opravovat poškození a změkčuje nehty a kůžičku, což přispívá k pevnosti nehtů.

Zdroje: www.share.upmc.com/2018/03/brittle-nails-causes-treatments/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat