Zdravá semínka ochlazující tělo

Vedro až k zalknutí řešíte studenými nápoji, nanuky, ledovými kávami nebo smočením v bazénu. Bez ohledu na to, jaký způsob je více či méně účinný nebo bezpečný, další „ochlazující“ možnost hledejte ve své kuchyni. Tohle jsou semínka, která bojují proti přehřátí organismu!

Už jste slyšeli o semenech, která porážejí letní vedra? Dají se použít různými způsoby a jsou velmi účinná při přirozeném překonání prázdninových měsíců. Noste je u sebe, odvděčí se vám!

Lněná semena

Lněná semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat riziko rakoviny, a antioxidanty, jež udržují střeva zdravá. Vmíchejte je do smoothie, přidejte do müsli. Rázem se budete cítit lépe.

Slunečnicová semínka

Slunečnicová semínka patří k zásobárnám vitaminu B1, vitaminu E a mědi, takže udržují tělo uvolněné, zároveň působí proti úpalu. Vyzkoušejte dresink z předem namočených a následně rozmixovaných semínek s vodou (získáte krémovou konzistenci) a dochuťte jej citronovou šťávou, octem, česnekem nebo bylinkami.

Chia semínka

Chia semínka, bohatá na vápník a další esenciální minerály a soli, jsou pro léto jako stvořená. Podporují zdraví kostí a představují výbornou výživnou hodnotu do kteréhokoliv pokrmu nebo zdravého nápoje.

Melounová semínka

Semena melounu mají nízký obsah kalorií a patří k zásobárnám mikroživin, které pomáhají posílit imunitu a udržovat střeva zdravá nejen během léta. Čaj z melounových semínek je přírodním diuretikem detoxikujícím tělo.

Dýňová semínka

Dýňová semínka udržují hladinu energie stabilní, ochlazují organismus a nejlépe si je vychutnáte se saláty a ovesnými vločkami.

Semena pískavice 

Semena pískavice (řecké seno) snižují tělesnou teplotu. Odborníci doporučují je namočit a nechat přes noc odležet. Tyto přírodní poklady jsou bohaté na antioxidanty, které zlepšují zdraví střev v extrémním horku. Nejlépe se podávají v podobě koktejlů, smoothies a limonád. Dáte jim šanci?

Zdroje: www.firstresponse.ae/how-to-reduce-body-heat-by-taking-cooling-food/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat