Dostaňte mastnou pleť pod kontrolu

Když je počasí v létě teplejší a vlhčí, máte tendenci se více potit, což vede ke zvýšené produkci mazu. Ten může ucpat póry a zvýšit riziko vzniku akné. Dá se tomu zabránit?

Neustále se lesknete, a proto svůj obličej v zrcadle kontrolujete mnohem častěji než obvykle. Léto je tady a s ním i změna péče o plet. Co dělat, pokud nechcete připomínat blyštivou hladinu vody?

Vyměňte svůj hydratační krém

S vyšší vlhkostí vzduchu se může zdát, že hydratační krém vůbec nepotřebujete, ale mějte na paměti, že teplo, vlhkost a pot mohou pokožku podráždit. V letních měsících vyměňte těžší hydratační krém za lehkou verzi, která neucpává kožní póry. Hledejte přísady, jako je kyselina hyaluronová, jež podporuje pružnost a pevnost pleti.

Přidejte kyselinu salicylovou, nebo glykolovou

Kyselina salicylová a kyselina glykolová odlupují pokožku, takže póry chrání před zvýšenou tvorbou mazu. Tyto aktivní složky hledejte v toniku či séru. Začněte používáním salicylového nebo glykolového produktu dvakrát týdně a pozorujte, co to s vaší pokožkou dělá. A nezapomeňte použít opalovací krém, neboť obě zmíněné složky zesilují citlivost na slunce.

Zvažte retinoid nebo retinol

Retinoidy a retinoly jsou běžně dostupné deriváty vitaminu A. (Retinoidy se považují za silnější verzi retinolů.) Snižují produkci mazu a zmenšují mazové žlázy. Krémy s jejich obsahem aplikujte večer – na dokonale vyčištěnou pleť. A opět zůstaňte důslední při nanášení širokospektrálního krému na obličej s ochranným faktorem SPF 30. Ten rozhodně nevynechávejte v domnění, že jej mastná pleť nepotřebuje.

Opalovací krém je neuvěřitelně důležitý pro ochranu pokožky jak před UVB paprsky, které způsobují spálení, tak před UVA paprsky urychlující stárnutí pleti. Nalezení toho správného produktu sice bude vyžadovat několik pokusů a omylů, ale to k tomu patří. Začít můžete s gelovým sportovním opalovacím krémem, jež má tendenci se dobře absorbovat.

Noste u sebe matující papírky

Jde o malé savé ubrousky na jedno použití (k dostání v drogeriích i některých parfumeriích), jež absorbují mastnotu a redukují lesk pleti – to vše bez zničení make-upu. Stačí je přiložit na potřebná místa. Další možností je použití minerálního pudrového opalovacího krému, který se dá nanášet kdykoli během dne.

Zdroje: www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/oily-skin, www.healthline.com/health/beauty-skin-care/skin-care-routine-for-oily-skin






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat