Zázraky, které dělají vlasové šampony s obsahem kokosového mléka

Z přehršle nabídky vlasových šamponů z drogerie je těžké si vybrat ten, který vám dokonale sedne, zvlášť když vás trápí několik problémů najednou. Potřebujete produkt, který je multifunkční? Sáhněte po šamponu s obsahem kokosového mléka!

Můžeme využít téměř každou část kokosové palmy. Poskytuje nám kokosový olej, kokosovou vodu a jemný kokos. Dalším kouzelným extraktem je kokosové mléko, mléčně bílá látka extrahovaná z nastrouhané a zralé kokosové dužiny, která při aplikaci na vlasy a vlasovou pokožku dosahuje báječných účinků. Z jakých důvodů ji v šamponech hledat?

Kokosové mléko zajišťuje snadněji upravitelné, měkčí a hladší vlasy

Šampony s kokosovým mlékem obsahují vysoké hladiny laurových kyselin (známé mastné kyseliny), které mohou proniknout do vlasových kutikul a zvlhčit vaše prameny. Výsledkem jsou zkrocené a uhlazené kadeře, jež jsou méně náchylné ke krepatění.

Pomáhá zvýšit produkci keratinu

Kokos představuje velké množství bílkovin, které potencionálně pomáhají s tvorbou keratinu, látky, jež je zodpovědná za sílu a pružnost vlasů, jejich kvalitu a především strukturu.

Oživuje mdlé a matné vlasy

Vlasové šampony s obsahem kokosového mléka kštici vyživují a dodávají jí líbivou záři. I to se hodí!

Reguluje hladinu pH pokožky hlavy

Kvalitní šampony z kokosového mléka v sobě ukrývají i vitamin C. Ten vyrovnává pH pokožky hlavy, což snižuje riziko problémů, jako jsou plísňové/bakteriální infekce, akné na hlavě a lupy.

Snižuje rychlost vypadávání vlasů

Protože kokos udržuje optimální pH pokožky hlavy, jak již bylo uvedeno, a také pečuje o folikuly, tkáň, která obaluje vlas a z níž vlas vyrůstá, redukuje vypadání pramenů. Brání tak, abyste z odtokového sítka pořád dokola vyndávali jeden chomáč za druhým.

Ulevuje od svědění

Kokosové mléko má skvělé hydratační schopnosti bránící šupinatění/suchosti a dalším potížím s pokožkou hlavy. Jeho podpora je žádoucí hlavně v případech, kdy se na hlavě můžete doslova udrbat. Díky němu (a pravidelnému používání) vlasy bývají silnější a zdravější, méně se lámou a na pohled jsou atraktivnější.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8012655/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat