Tři tipy na hladkou a krásnou pokožku: Buďte na léto připravená!

Příchod jara a teplých slunečních paprsků je důvodem, proč se začínáme více odhalovat. Dokonale hladké nohy by měly být povinností každé dámy. Kromě hladkých nohou nezapomínejte ani na třísla, která by v plavkové sezoně měla být vždy dokonale “vyhlazená“. Poradíme vám proto pár triků na sexy hladkou pokožku.

Stálice mezi holením: Žiletka

Nejpopulárnějším způsobem zbavování se chloupků je holení. Je to rychlá a velice účinná forma. „V letním období byste si měly nohy holit večer, abyste čerstvě podrážděnou pokožku nevystavovaly slunci, protože vám mohou naskákat nepříjemné pigmentové skvrny. Po holení nepoužívejte přípravky s alkoholem (deodoranty) a ovocnými kyselinami, po kterých oholená pokožka pálí a je podrážděná,“ říká odbornice Iveta Slavíková. Na holení není vhodné klasické mýdlo, ale speciální holicí gely, nejlépe s výtažkem z aloe vera. Na zklidnění kůže je dobrý např. tea tree oil, který má antiseptické účinky. Jakmile se chloupky neoholí na jeden tah, nastal čas vyměnit novou žiletku.

Sexy třísla

Na odstraňování chloupků v oblasti bikin se nejlépe hodí vosk nebo depilační krémy. Pokožka je zde velmi citlivá, používat žiletku v tomto případě není úplně vhodné. „Depilační krém chloupky rozpouští a pro jemnou pokožku kolem třísel je ideální. Před a po depilaci si třísla omyjte antibakteriálním mýdlem. To slouží jako prevence zanícení,“ říká Iveta Slavíková z Krása.cz.

Vosk je ideální pro dámy, kterým dorůstají chloupky rychleji. První aplikace bude malinko bolet, ale chloupků se zbavíte na celé tři týdny. Při dalších aplikací vosku si na mírnou bolest navíc rychle zvyknete. Dobrým trikem je si před použitím vosku posypat pokožku dětským pudrem. Vosk pak na kůži lépe drží. V dnešní době je již mnoho kvalitních přípravků pro domácí pohodlnou epilaci voskem, takže nemusíte chodit ani do kosmetických salonů.

Jak na zarostlé chloupky

Pokud trpíte na zarůstání chloupků, tak je holte po směru růstu. Zabere to sice více času, ale odměnou vám pak bude pokožka s minimem zarostlých chloupků. Dobrým řešením je také epilace cukrovou pastou, která je hypoalergenní a zamezuje zarůstání. Její aplikace je navíc méně bolestivá, než klasický depilační vosk. Vhodným doplňkem je také dva až tři dny po holení nebo depilaci udělat na nohách peeling. Buď peelingovým gelem, lufou nebo lze použít i suchý ručník. Na našem trhu existuje rovněž spousta přípravků proti zarůstání chloupků. Pokud již najdete nějaký ten zarostlý chloupek, tak ho vždy odstraňte vydezinfikovanou pinzetou. Na kůži můžete aplikovat také pár kapek olivového oleje, který pokožku dobře vyživí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat