Léčba mastných vlasů nemusí být náročná

Mastné, zplihlé vlasy, nemusejí představovat pohromu. Jakými přírodními prostředky jim ukážete, kdo je tady pánem? Použijte citron a aloe vera!

Přestože je maz důležitý pro udržení zdraví vlasů, o jeho nadbytek nikdo nestojí už jen proto, že se mastné prameny spojují s řadou dalších problémů, jako jsou lupy, lámavé vlasy a jejich vypadávání. Vyzkoušejte tyhle domácí prostředky, které si nic nezadají s produkty z drogerie!

Citronová šťáva

Antibakteriální vlastnosti citronové šťávy mohou pomoci odvrátit růst bakterií na pokožce hlavy. Citron jemně odstraňuje nahromaděný maz, protože je kyselý, a zajišťuje, že prostředí pokožky hlavy zůstane zdravé. Nejlepší je však nepoužít citronovou šťávu přímo na pokožku hlavy. Smíchejte ji s vodou nebo nosným olejem, kupříkladu kokosovým, a po aplikaci nechte pět až deset minut působit. Následně opláchněte vlažnou vodou.

Aloe vera

Gel ze sukulentu aloe vera je vysoce účinný, pokud jde o mastné vlasy. Jemně čistí pokožku hlavy a odstraňuje usazený prach, to vše díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Při použití na pokožku hlavy posiluje vlasy, zabraňuje tvorbě lupů, zklidňuje svědění a odstraňuje přebytečný maz. Pro zvýšení účinku sukulentu můžete do gelu přidat olej na růst vlasů, promasírovat pokožku hlavy a nechat působit přes noc. Druhý den ráno normálně smyjte.

Co dalšího můžete udělat?

Vyhněte se používání fénů, teplo umožňuje pokožce hlavy snadněji absorbovat mastnotu. Vlasů se příliš nedotýkejte a nehrajte si s nimi, přenášíte tak mastnotu nebo pot z vašich rukou. Škrábání pokožky hlavy konečky prstů zase stimuluje mazové žlázy a podporuje je k produkci mazu. Zároveň vždy kontrolujte obsah použitých látek ve svých šamponech a kondicionérech. Nadměrné nahromadění silikonu totiž aktivuje mazové žlázy a zabraňuje vodě ve vstupu do vlasových stvolů.

Zdroje: www.healthline.com/health/oily-scalp, www.functionofbeauty.com/blog/new/oily-hair-treatment/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat