I nealkoholické červené víno omlazuje pleť

Červené víno bez alkoholu? I to existuje. A není dobré jenom na chuť! Ukázalo se, že zlepšuje elasticitu pokožky, zastavuje záněty a mírní oxidační stres. Nedáte si sklenku? Nebo raději dvě?

Střídmá konzumace červeného vína je prý k užitku, protože tento nápoj má příznivý vliv na kardiovaskulární systém, přičemž reguluje hladinu škodlivého cholesterolu, působí proti zánětům a navíc má i protirakovinné účinky. Díky vysokému podílu antioxidantů také zpomaluje stárnutí a brzdí tvorbu vrásek, proto je vnímán i jako takový elixír mládí. Že se alkoholu vyhýbáte, tudíž se o účincích tohoto „omlazovače“ nemůžete přesvědčit? Ale kdepak! Vždyť červené víno je k mání i v abstinenční verzi –⁠ a proti stárnutí bojuje snad ještě lépe!

Jde to i jinak

Tedy alespoň podle amerických vědců z Floridské univerzity. Ti na základě své studie zjistili, že ženy, které pijí dvě sklenky nealkoholického červeného vína denně, registrují výrazně pružnější pleť i vyšší úroveň hydratace (2). „V našem výzkumu jsme použili dealkoholizované muskadinové víno z révy okrouhlolisté, protože nás velmi zajímal účinek jeho bioaktivních sloučenin na zdraví a vzhled pokožky,“ vysvětluje vědecká výzkumnice a hlavní autorka studie Lindsey Christman (3). Takže abstinenti, pozor! Pro krásu není nutné pít vinný alkohol! Jde to i bez něj.

Zázračná odrůda dělá divy!

„Zjistili jsme, že tato konkrétní vinná réva má ve srovnání s jinými odrůdami naprosto jedinečný polyfenolický profil, díky čemuž snižuje záněty i oxidační stres, zabraňuje dehydrataci a zachovává elasticitu kůže, a to zejména u žen středního a vyššího věku,“ popisuje jmenovaná specialistka. Nutno dodat, že celá studie trvala šest týdnů. A po jejím ukončení se vysoké procento respondentek cítilo krásnější a přitažlivější. Chce to tedy nakoupit nealkoholické zásoby muskadinového červeného vína a uvedený počet týdnů dodržovat tento omlazující „pitný režim“.

Zdroje: (1) www.npr.org/2013/03/08/173821482/can-the-anti-aging-secret-be-found-in-red-wine, (2) www.eurekalert.org/news-releases/995514, (3) www.nypost.com/2023/07/25/this-type-of-red-wine-could-stop-skin-aging-in-its-tracks-experts-say/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat