Brambory pomáhají při pigmentaci kůže

Řešení problémů s pigmentací může být frustrující. Vyměňte kosmetické produkty za pokorné brambory plné vitaminů, minerálů a enzymů, které pomáhají při bělení pokožky. Používaly je už naše babičky!

Pigmentace, zejména ve formě tmavých skvrn, je běžným problémem kůže, jež se objevuje při zvýšené produkci melaninu, chemické látky zodpovědné za vytváření barevného pigmentu ve vlasech, očích a kůži. Tmavé skvrny vznikají v důsledku různých faktorů, ke kterým patří vystavení slunci, hormonální změny, stárnutí či jizvy po akné. Spása však existuje. Naštěstí je tu stará dobrá brambora. V jakých formách ji můžete vyzkoušet?

Bramborová šťáva

Začněte oloupáním a umytím brambor. Ty pak nakrájejte na malé kousky, vložte je do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci (můžete přidat trochu vody). Rozmixované brambory přeceďte, získanou šťávu pomocí vatového tamponu naneste na celý obličej nebo přímo na postižená místa, nechte působit 15–20 minut a poté opláchněte studenou vodou. Proces denně opakujte a vydržte aspoň několik týdnů.

Bramborové plátky

Bramborové plátky lze použít jako jednoduchý, ale účinný lék na pigmentaci. Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jemně jimi otírejte zasažené oblasti pokožky – po dobu několika minut. Nechte bramborovou šťávu zaschnout a v závěru ji opláchněte vlažnou vodou. Pro dosažení požadovaných výsledků opakujte dvakrát denně po dobu několika týdnů.

Bramborovo-citronová maska

Nastrouhejte brambory, vymačkejte z nich šťávu a tu smíchejte se šťávou z půlky citronu, který podpoří zesvětlující účinky. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs. Bramborovou masku nechte působit 15–20 minut, poté ji opláchněte vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků nanášejte dvakrát až třikrát týdně.

Bramborovo-medový balíček

Med je známý pro své hydratační a rozjasňující shopnosti, díky čemuž je vynikajícím doplňkem k ošetření na bázi brambor. Protentokrát uvařené brambory rozmačkejte, dokud nevytvoří hladkou pastu. Přidejte jednu polévkovou lžíci medu a dobře promíchejte. Směs nechte na pokožce působit 20–30 minut. Po uplynutí této doby ji opět opláchněte vodou. Opakujte tento proces dvakrát týdně po dobu několika měsíců, abyste viděli viditelná zlepšení. Pokud vaše problémy s pigmentací budu přetrvávat, vyhledejte pomoc dermatologa.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774573/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat