Jedlá soda vlasům nepomáhá, ale škodí

Používat jedlou sodu jako suchý šampon? Nebo ji přidávat do masek a zábalů? Pokud chcete přijít o barvu, ochranné přirozené oleje na pokožce hlavy i hydrataci, tak v tom klidně pokračujte. Ale počítejte s nejhorším!

Jak zlepšit kvalitu vlasů, podpořit jejich růst, zastavit nadměrné vypadávání a dodat jim zářivý lesk? Kdo nevěří komerčním produktům z drogerie, ten může sáhnout po vlastních potravinových zásobách z kuchyně a spižírny. Chvála se pěje hlavně na med, kokosový olej, bílý jogurt, vajíčko a jablečný ocet, ovšem často narážíme i na propagované výhody jedlé sody. Také jste o nich slyšeli?

Spása za pár korun? Kéž by!

Běžně se uvádí, že tento levný prášek spolehlivě odstraňuje nečistoty i pozůstatky kožního mazu, stejně jako zbytky chemických látek z šamponů a kondicionérů, které poškozují vlasové kořínky a brání jejich vyživování, čímž hřívu připravují o zdraví a vitalitu. Ovšem takhle jednoduché to bohužel není. Že jedlá soda přebytečné usazeniny skutečně odstraňuje, to nepopírá ani vyhledávaný americký kadeřník Steven Picciano, ovšem podle něj s sebou „vezme“ i lesk, nezbytné přirozené oleje a nanášenou barvu, za kterou v salonu draze platíte. Jak to? Skládá se totiž z drobných krystalků velmi ostrých hran, které mohou roztrhnout kutikulu, tedy vnější vrstvu obklopující vlasy. Následkem je pak dle jmenovaného experta lámavost, krepatění a celkové poškození. A není to všechno...

Co to mám na hlavě?!

Pokud sodou svou korunu krásy „ošetřujete“ pravidelně, můžete se dočkat i nevítaného efektu suchého „vrabčího hnízda“. Je to proto, že pH na pokožce hlavy se pohybuje v rozmezí 4,5 – 5,5, ale zmíněný zásaditý prášek má pH 8. Při opakovaném a dlouhodobém využívání proto hřívu vysušuje a co hůř – dráždí také kůži. Z těchto důvodů se tedy jedlá soda nedoporučuje, proto si ji raději nechte do kuchyně a k vlasům ji vůbec nepouštějte!

Zdroj: www.realsimple.com/baking-soda-for-hair-7963360






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat