Efektivnější kosmetické použití olivového oleje

Není pochyb o tom, že olivový olej pleť dokáže omladit a revitalizovat. Chcete se takových účinků dočkat výrazně dříve? Smíchejte ho s citronem, medem, jablečným octem nebo kurkumou.

Olivový olej objevený Egypťany má v kuchyni své nezastupitelné místo, což jistě potvrdí nejen čtenář tohoto článku. I když ho doma používáte celé roky, pořád vám přijde divné mazat si jím obličej? Nebo dokonce celé tělo? Poradíme, jak z něj získat úplné maximum. Třeba se pak kosmeticky pochlapíte!

Co je na olivách tak zvláštního?

Ačkoli je olejů celá řada, právě ten olivový prý nejvíce odpovídá struktuře přirozených olejů přítomných v naší pleti. Je jí tedy skutečně blízký, proto přináší dvojnásobné benefity. Mezi běžně uváděné výhody patří silná podpora hydratace, pružnosti a regenerace, stejně jako neutralizace škodlivých volných radikálů, absorpce nečistot, svižnější oprava kožních buněk, výrazné zlepšení vzhledu jizev, léčba infekcí a útlum zánětů. Je pravda, že „oliváč“ můžete použít jako běžný krém a ozdravný efekt to mít jistě bude, ale pro extra působnost se dá zvolit i jiná strategie. Například?

Za spojení s citronem vás póry pochválí

Rozmíchejte v oleji citronovou šťávu a směs důkladně vmasírujte do pleti. Kyselá složka tohoto jednoduchého receptu zabrání ucpání pórů, čímž se pokožka celkově rozjasní. Funguje také jako antiseptikum (1), což se hodí v případě akné i ekzémů. Kombinace těchto dvou ingrediencí znásobí zkrášlující dopad. A platí to i pro následující řádky.

Elixír zvaný med

Se složkami obsaženými v olivovém oleji báječně spolupracují látky přítomné v medu. Vznikne dvakrát tak účinná pleťová maska, která omlazuje, chrání před poškozením, dodává hydrataci a hloubkově vyživuje každou unavenou kožní buňku (2). Tento olej se doporučuje smíchat také s kurkumou (3), jablečným octem (4) nebo ricinovým olejem (5). Tak nač zbytečně otálet!

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/336135127_Lemon_as_a_source_of_functional_and_medicinal_ingredient_A_review, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569219, (4) www.healthline.com/health/apple-cider-vinegar-for-face, (5) www.byrdie.com/castor-oil-uses






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat