Unaveným očím pomůže růžová voda

Od té doby, co perští chemici vynalezli růžovou vodu, se tento tekutý prostředek stal klíčovou součástí každodenní kosmetické péče. Jeho trochu upravená verze však může pomoci i při únavě očí způsobené nadměrným sledováním počítače. Nehodilo by se něco takového i vám?

Velkou lásku k růžím cítila i egyptská královna Kleopatra, která údajně jejími okvětními lístky zasypala celou ložnici včetně přilehlých pokojů, aby svedla římského vojevůdce Marka Antonia. Růžovou vodou nechala naplnit i fontány ve svém paláci, neboť si cenila její vůně i léčivých a blahodárných vlastností. Věděli jste, že růže, která prorůstá celými dějinami lidstva, může být dobrá i na oči?

Dobro pro spojivky, úleva pro vás

Kromě kosmetických účelů se růžová voda v minulosti tradičně používala k léčbě zácpy, zánětů, otoků a infekcí. Jednoho dne ale odborníci zjistili, dost možná vlivem obyčejné náhody, že tato tekutina může hrát užitečnou roli i při nepříznivých očních stavech, a to včetně oční únavy a suchosti způsobené nadměrným sledováním počítače (1). Díky analgetickému a antiseptickému působení podle nich dokáže zkrotit i zánět spojivek (2). Ovšem pozor – růžová voda speciálně pro oči se od té běžné pleťové trochu liší, tudíž to rozhodně není tak, že jedna lahvička funguje na všechno. Musíte mít vždy tu správnou! Co dalšího, tedy mimo úlevy, od té „oční vody“ můžete očekávat?

Zmizík tmavých kruhů a brzda vrásek

Aplikace tohoto úžasného prostředku pomáhá výrazně redukovat i tmavé kruhy, které zbytečně přidávají roky navíc. Protože je bohatý na antioxidanty a další cenné složky, zklidňuje jakékoli podráždění a zarudnutí v celé oční oblasti, přičemž zabraňuje poškození buněk, které se zde nacházejí (3). Pomyslnou třešničkou na dortu je pak to, že působí i proti stárnutí a rozvoji jemných vrásek, zatímco podstatně urychluje hojení (4). Co malá kapka, to veliké blaho!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3586833/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3661513/, (3) www.journalinflammation.biomedcentral.com/articles/10.1186/1476-9255-8-27, (4) www.stylecraze.com/articles/benefits-of-rosewater-for-eyes/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat