Dejte sbohem nevzhledným chloupkům kolem bradavek

Chloupky mají tendenci růst na různých částech těla, včetně bradavek. Kdy něco takového můžete očekávat a jak zakročit?

Ne, chloupky na bradavkách ne! Stačí, že se člověk holí v podpaží nebo na nohou. Taky si zoufáte, když se podíváte do zrcadla? Pak věřte, že přítomnost ochlupení kolem ženských bradavek je relativně běžná věc, která sice znepokojuje, ale má řešení.

Větší než malé množství

Chloupky na bradavkách se začínají objevovat v pubertě, tedy mezi 8. a 13. rokem věku, ale také v těhotenství a ve fázi menopauzy. Mohou za to hormonální změny, jež stimulují růst „porostu“ v mnoha oblastech těla, prsou nevyjímaje. Pokud chcete odstranit chloupky kolem bradavek, je důležité zvolit metody, které jsou šetrné k citlivé pokožce v této oblasti. Zde je několik doporučovaných možností.

Ořezávání

Pomocí malých nůžek nebo specializovaného zastřihovače můžete ty nezbedníky pečlivě zastřihnout na kratší délku. Nejedná se o dlouhodobé řešení, ale lepší pocit díky tomu určitě získáte. V případě, že vám nevadí časová náročnost, chloupky vytrhněte pinzetu – hezky jeden po druhém.

Holení

Pro holení je nutné používat ostrou a čistou žiletku. Naneste hydratační krém nebo gel, jež snižuje podráždění pokožky. Tahy provádějte ve směru růstu chloupků, abyste minimalizovali riziko jejich zarůstání.

Voskování

K redukci „porostu“ na prsou se dají použít i voskové pásky určené pro citlivá místa. Pečlivě dodržujte pokyny, eliminujte nadměrné tahání nebo podráždění. V případě, že po depilaci voskem zaznamenáte silnou bolest, prodloužené zarudnutí, otok nebo jiné neobvyklé příznaky, poraďte se s dermatologem.

Depilační krémy

Některé depilační krémy jsou určeny i pro choulostivé oblasti. Naneste malé množství kolem bradavek a poté krém jemně setřete hadříkem nebo houbičkou. Ujistěte se však, že se produkt nedostane na samotný hrot prsou. Pro jistotu předem proveďte test snášenlivosti na malém kousku kůže, kupříkladu na zápěstí, a zkontrolujte případné alergie nebo nežádoucí reakce.

Jsou chlupaté bradavky známkou něčeho vážného?

Zatímco chloupky na prsou jsou obvykle neškodné, jakmile zaznamenáte výtok z bradavek či jiné náhlé změny, kontaktujte svého lékaře.

Zdroje: www.academic.oup.com/jsm/article-abstract/12/1/48/6966708?redirectedFrom=fulltext&login=false - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat