Stydké ochlupení tělo potřebuje

Holit, nebo neholit? Rozkrok bez chloupků je sice atraktivní, ale za svůj sexy vzhled platí vysokou daň. Co všechno vám hrozí, pokud se u vás holicí strojky a žiletky nezastaví? Připravte se nejen na opar!

Pubické ochlupení neboli stydké vlasy mnozí považují za zbytečnost. Hladká „přistávací dráha“ v klíně je v moderním světě považována za společensky žádoucí a hygienickou normu. To, že je však oblast pod kalhotkami, bez „kožíšku“, představuje určitá rizika. Stydké vlasy totiž slouží třem hlavním účelům.

Ochrana před nečistotami a mikroorganismy

První, a pravděpodobně nejdůležitější poslání a účel pubického ochlupení je, že chrání před bakteriemi a jinými škodlivými patogeny. Díky němu se eliminuje riziko kvasinkových infekcí a dalších nepříjemných zdravotních stavů. Chloupky udržují nečistoty a další mikroorganismy co nejdál od pochvy a poskytují jakousi bariéru pro tělo. Čerstvě oholený klín je prý podle lékařů naopak náchylný k infekcím. Hrozí třeba herpes neboli opar, což je nakažlivé onemocnění způsobené virem herpes simplex virus (HSV).

Prevence před podrážděnou pletí

Druhým úkolem ohanbí je snížit tření, zejména při pohlavním styku, ale také při jiných činnostech, které mohou způsobit odření v citlivé oblasti vnitřní strany stehen. V případě, že vy a partner chloupky máte, víte, že tření kožíšku o kožíšek je mnohem pohodlnější než kontakt hladké pokožky s tou chlupatou. (Důkazem je i to, když vás partnerova tvář se strništěm poškrábe při polibcích.)

Udržování optimální teploty

Jistě, je sexy mít tam dole jen malý proužek, nebo si vytvořit jiné tvary, kupříkladu menší srdíčko (a to se ještě dá obarvit načerveno). Jenže odborníci se domnívají, že stydké ochlupení je užitečné i při udržování optimálního tepla v genitální oblasti a tím i poskytování určitého komfortu důležitého pro sexuální vzrušení.

V souvislosti s ním se hovoří i o tom, že ohanbí funguje jako sklad feromonů, které se dají popsat coby přírodní chemické látky vytvářené organismem a šířené za účelem vnitrodruhové komunikace. V podstatě s přirozeností sobě vlastní lákají sexuálního partnera k páření. Vypadá to, že nejlepším možným řešením a zároveň kompromisem je něco si v klíně nechat a chloupky pouze esteticky zastřihávat. Jste pro?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat