Ideální frekvence návštěv kosmetických salonů

Kosmetika jednou za měsíc? Nebo spíše dva? Optimální interval bývá něco mezi. Proč je zrovna šestitýdenní frekvence přesně to pravé? Jde především o regeneraci kožních buněk.

Znáte ten báječný pocit, když se po návštěvě kosmetiky vrátíte domů? Běžíte k zrcadlu a nemůžete se vynadívat. Póry vypadají mnohem menší. Pleť je pevná, lesklá a doslova září, přičemž svou hebkostí připomíná samet. Profesionální péče je opravdová lahůdka. Jak často si jí ale dopřát?

Nic se nemá přehánět

„Pro optimální zdraví pokožky je ideální frekvence hloubkového ošetření pleti čtyři až šest týdnů. Je to proto, že cyklus regenerace nových kožních buněk nastává zhruba každé čtyři týdny,“ vysvětluje newyorská specialistka dermatologie a estetiky Nichelle Temple s tím, že tento interval slibuje maximální účinnost při řešení základních problémů, jako je kupříkladu akné, hyperpigmentace nebo předčasné stárnutí. Teď si možná říkáte, že v mezičase můžete se zmíněnými nešvary bojovat doma. Ostatně, máte tam celý arzenál drahých a kvalitních přípravků, jež představují úžasnou každodenní péči. Jak spolehlivě ale fungují? Toť otázka.

Účinek „jen jako“?

Samozřejmě nic proti krémům, sérům, mlhám a hydratačním mlékům. Je dobře, že je máte a aktivně používáte, ovšem stejný efekt jako návštěva kosmetického salonu bohužel nepřinesou. „Klasická procedura se obvykle skládá z čištění, masky, páry, masáže a manuální extrakce, a to pomocí speciálních zařízení, LED terapie, mikrojehličkování i kvalifikovaných masážních technik,“ upozorňuje odbornice krásy Nichelle Temple. Ta dodává, že kosmetička má přístup i ke koncentrovanějším peelingům vytvořeným na míru konkrétním potřebám. Jinými slovy – tohle všechno „obyčejnému“ krému co do efektivity a výsledků konkurovat opravdu nemůže. Proto si jednou za měsíc na návštěvu salonu čas vážně udělejte.

Zdroj: www.realsimple.com/how-often-should-you-get-a-facial-8411553







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat