Pomalý růst vlasů nakopne kofein

Kofein je pro vlasy něco jako živá voda. S jeho pomocí vám mohou růst rychleji! Pořád to ale neznamená, že byste si šálek kávy měli vyklopit přímo na hlavu. Jak tedy postupovat?

V tom, zda kofein škodí nebo naopak prospívá, se odborníci dlouho nemohli shodnout. Nakonec ale našli společnou řeč a vydali se cestou kompromisu, takže poslední expertní verzí je, že jeho přiměřená konzumace člověku neublíží. Ovšem když jde o vnější použití, tam mohou být dávky vyšší! Už se k vám doneslo, co tenhle stimulant dokáže udělat s vlasy?

Nepřehlédnutelná vzpruha

Znáte ten pocit, když vám šálek kávy pomůže z únavové a neproduktivní krize? Zhruba podobně funguje kofein na vlasové folikuly, což je také důvod, proč se přidává do šamponů, kondicionérů, sér a dalších produktů. A právě na ně je dobré se soustředit. „Nedoporučovala bych nalévat si kávu přímo na vlasy, protože může být příliš silná a dráždivá. Používání vlasových přípravků je bezpečnější, neboť obvykle mívají i další složky, které chrání a zároveň vyživují,“ vysvětluje americká dermatoložka Dendy Engelman (1). Zajímají vás konkrétní kofeinové výhody?

Růst rychlostí blesku

Podle výše jmenované specialistky je tahle látka zaručeným stimulantem růstu, protože zvyšuje krevní oběh, čím folikulům dodává potřebné živiny. Mimochodem, potvrzuje to i odborná studie (2) zaměřená výhradně na pacienty s alopecií. Kromě toho kofein příznivě ovlivňuje zdraví pokožky hlavy, a to díky svému antioxidačnímu působení. Jak je to s jeho vedlejšími účinky? Jsou tu nějaké? Nebo snad rizika?

Pravděpodobnost je mizivá

Dendy Engelman zastává názor, že je kofein naprosto bezpečný. Jediný problém by mohl nastat při nadměrné frekvenci používání, která by třeba citlivější pokožce nemusela udělat dvakrát dobře. Ale to byste si vlasy museli mýt několikrát denně a spotřebovat jeden kofeinový šampon za pár dní (1).

Zdroje: (1) www.realsimple.com/caffeine-hair-growth-8422139, (2) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-4632.2007.03119.x






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat