Na mastné vlasy v zimě použijte jablečný ocet

Popraskané rty a suchá kůže nejsou to jediné, co vás v zimě může potkat. I mastné vlasy dost potrápí! Co na ně platí? Suchý šampon a jablečný ocet!

Smrtící kombinace nízkých teplot a suchého vzduchu si na vlasech vybírá svoji daň. Kvůli tomu má pokožka hlavy tendenci vyrovnávat svou přirozenou produkci kožního mazu. Na vině je ovšem i sezónní stres. Málo slunečního svitu i pracovní napětí vede k vyšším hladinám kortizolu, hlavního stresového hormonu v těle. Vzestup kortizolu pak rovněž zvyšuje produkci mazu. Se správnou péčí však své vlasy udržíte svěží a zdravé. Zde je několik tipů, které si zamilujete.

Vlasy pravidelně a často myjte

Pravidelné mytí vlasů je nezbytné k odstranění přebytečného mazu a zabránění usazování nečistot, jež vede k maštění. Rozhodněte se pro jemný šampon a kondicionér bez sulfátů. To proto, abyste pokožku hlavy nevysušili. Hodit se vám bude i informace, že nejčastěji využívané sulfáty Sodium Lauryl Sulfate (SLS) a Sodium Laureth Sulfate (SLES) ničí ochrannou bariéru pleti, a navíc dráždí kůži a oči.

Mějte po ruce suchý šampon

Ve dnech, kdy si vlasy mít nemůžete, zvažte použití suchého šamponu. Je to pohodlný způsob, jak absorbovat přebytečnou mastnotu a přidat objem, čímž vlasy získají čistý vzhled bez úplného umytí. Vyhněte se ale jeho pravidelnému používání.

Zkroťte lupy

Pokud máte lupy, vyberte si šampon proti lupům, který obsahuje pyrithion, zinek nebo ketokonazol. To může pomoci kontrolovat lupy a zmírnit problémy s mastnou pokožkou hlavy.

Vyhněte se nadměrnému teplu a stylingovým přípravkům

Nadměrné teplo z fénů, žehliček a kulem stimuluje produkci oleje. Rozhodně se jim co nejvíc vyhýbejte a rozhodněte se pro účesy, jež nevyžadují nadměrné nanášení stylingových produktů. I ty vlasy zatěžují.

Vyčistěte pokožku hlavy

Občas použijte šampon k odstranění zbytků stylingových produktů a kondicionérů. Tak zajistíte, že se vaše vlasové folikuly nebudou ucpávat a nadměrně zadržovat maz.

Ušetřete kořínky

Aplikace vyživujících a změkčujících olejů příliš blízko ke kořínkům mastnotu jen zhoršuje a vede k přetížené vlasové pokožky. Proto se zaměřte na nanášení oleje spíš ke konečkům vlasů.

Použijte jablečný ocet

Do denní rutiny začleňte i přírodní prostředky. Například octový oplach vyrobený zředěním jablečného octa vodou může pomoci vyrovnat pH pokožky hlavy a opět snížit přebytečný maz. Kromě něj lze nanášet také olej z čajovníku – pochopitelně zředěný.

Zdroje: www.urbancompany.com/blog/apple-cider-vinegar-for-hair-why-use-it-and-how-part-2/, www.ipsy.com/blog/apple-cider-vinegar-hair-rinse







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat