Nejotravnější problémy s blond vlasy a jejich řešení

Nehezky žluté ze slunce, děsivě zelené z chlorované vody v bazénu. Blond vlasy jsou vystavené těžkým zkouškám! Nemluvě o jejich přirozené křehkosti a lámavosti.

Přirozené blondýnky jsou skutečnou ztělesněnou vzácností, protože představují pouhá dvě procenta celosvětové populace (1). Prý je to proto, že tento odstín vlasů vznikl genetickou mutací a jistým recesivním genem, který se vymkl kontrole i běžným normalitám. Tahle hříčka přírody skrývá i další překvapení.

Tyhle holky mají pod čepicí!

Vtipů na téma „hloupá blondýna“ existuje snad milion. Odkud se vlastně vzaly, to už asi nezjistíme. Zajímavé však je, že průměrné IQ těchto žen brunetky, zrzky i černovlásky ve skutečnosti převyšuje, o čemž informují poznatky studie publikované v magazínu Economic Bulletin (2). Dámy s plavou hřívou také v práci dostávají vyšší prémie a obecně se považují za extrémně přitažlivé i zábavné (3). Život snů? Nemusí být. Otravné potíže s vlasy jsou tady na denním pořádku!

Co je tenké, s tím je těžké pořízení

Ve srovnání s jinými odstíny jsou blond vlasy výrazně tenčí, křehčí a náchylnější k poškození, zejména v mokrém stavu (4). Správná péče je tedy alfou i omegou všeho. Po jejich umytí se nedoporučuje klasické vysoušení ručníkem, ale spíše jemnějším bavlněným tričkem, který jejich jemnou strukturu tolik neohrožuje. Nutností jsou speciální šampony určené výhradně pro tento typ, kvalitní masky a pravidelné zastřihování konečků.

Chlorovaná voda? Zlo!

Chlor v bazénech je nepřítel, protože může hlavu „obarvit“ na zeleno, což pochopitelně není ani trochu žádoucí. Vzdávat se plavání ale není nutné, stačí před koupáním preventivně nanést bezoplachový kondicionér, jež vytvoří ochrannou bariéru. Bezprostředně po něm je důležitý oplach čistou vodou (5).

Slunce škodí dvojnásob

Pro blonďatou kštici jsou sluneční paprsky dvakrát tak škodlivé. Celodenní lenošení na pláži způsobuje takzvaný slámový efekt, při němž účes působením UV záření nehezky zažloutne. Řešením je klobouk, který je víc než jen módním doplňkem. Nic se nezkazí ani hloubkovou vyživovací kúrou s frekvencí jednou týdně (6).

Zdroje: (1)www.factretriever.com/blonde-hair-facts, (2)www.accessecon.com/Pubs/EB/2016/Volume36/EB-16-V36-I1-P42.pdf, (3)www.researchgate.net/publication/46495822_Physical_appearance_and_wages_Do_blondes_have_more_fun, (4)www.bellatory.com/hair/Things-You-Didnt-Know-About-Natural-Blondes#:~, (5)www.houseofwellness.com.au/beauty/hair/blonde-hair-problems, (6)www.jeanlouisdavid.us/article/sun-exposure-how-to-stop-the-yellowing-effect-on-my-blonde-hair/






Celkem  1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce s bylinkovou solí

40min
(27 hlasů)

Frittata s hráškem

30min
(21 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat