Horké dny jsou výzvou pro krásu. Jak čelit největším pohromám

Letní období pro naši krásu občas představuje výzvu. Ale žádný problém není ani v horkém počasí tak horký, aby jej nešlo jednoduše vyřešit!

Můj make-up se začíná roztékat, jen co ráno vyjdu z domu

V létě se vyplatí investovat do podkladové báze pod make-up, jež líčení fixuje. Na trhu jich je docela dost, takže si jistě vyberete nejen podle svých finančních možností, ale především podle typu své pleti (je jasné, že ženy s mastnou pletí budou s roztékajícím se make-upem bojovat více než ty s pletí suchou, nicméně ani ty nejsou popsaného problému ušetřeny). Rovněž mějte vždy po ruce jemný, transparentní pudr, který make-up zafixuje i na povrchu a dodá pleti matný vzhled. A ještě jeden tip – používejte pudr pod oční stíny a řasenku, vydrží déle!

Po holení se mi na nohou i v podpaždí objevují nepříjemné červené pupínky

Podráždění pokožky a zarůstání chloupků, jež nežádoucí zarudnutí způsobují, se dá předejít, pokud budete při holení dodržovat několik pravidel. Na oblast, již se chystáte holit, vždy naneste dostatečné množství pěny či gelu na holení (použít můžete i sprchový gel nebo vlasový kondicionér, naopak se vyhýbejte mýdlu – zbytečně pleť vysušuje). Nikdy na holicí strojek netlačte! Sama jeho váha je pro holení dostačující. Žiletka musí být vždy dostatečně ostrá, řiďte se doporučením výrobce a břity pravidelně měňte. A nezapomeňte po holení pokožku správně ošetřit!

I když si ráno umyju vlasy, už v poledne se mi začínají mastit

Zvýšené maštění vlasů v letním období (i u žen, které po celý rok nic takového neřeší) je normální. Dobré je mít po ruce suchý šampon, který můžete jednoduše aplikovat třeba v práci na záchodě a který vás mastnoty vlasů zbaví, a navíc jim ještě dodá objem!

Mám čerstvě nalakované nehty a už po jednom dni změnil lak barvu

To se skutečně u některých laků na nehty stát může, že změní odstín nebo lehce zežloutne. Na vině jsou sluneční paprsky. Pokud se vám nechce malovat nehty stále dokola, kupte si vrchní ochranný lak s UV filtrem. Ten zajistí vašim nalakovaným nehtům barevnu stálost.

Samoopalovací krém mi vytvořil na kůži hnědé skvrny

Na zmírnění chyb při používání samoopalovacích prostředků je několik. Vyzkoušet můžete třeba i tento – smícháte 2 lžíce sody a 2 lžíce citronové šťávy, vzniklou pastu vetřete na postižené místo, necháte asi minutu působit a poté opláchnete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat