Krásné vlasy bez průvanu v peněžence: Pět triků našich babiček!

Reklama a výrobci vlasové kosmetiky nás vytrvale přesvědčují, že nádherných vlasy dosáhneme jen s pomocí drahých produktů. Ale není to tak docela pravda. Tedy ne že by se nevyplatilo investovat do kvalitního šamponu a spol., ale ten sám o sobě dělat zázraky nemusí.

Naše babičky určitě neznaly kondicionéry na vlasy, masky s tropickým ovocem nebo bezoplachové emulze, a přece jim hlavy zdobily nádherné prameny a lokny. A když to dokázaly ony, aniž by do svých vlasů investovaly malé jmění, není důvod, abychom to nezvládly i my…

Takže jaké „nízkonákladové“ procedury zajistí našim loknám krásu a vitalitu?

1. Přirozené osychání

Fén je vynálezem poměrně mladšího data, a jak je známo, našim vlasům zrovna nesvědčí… Takže pokud je to jen trochu možné, uložte jej do skříně a nechte ho tam. Pokud vlasy po umytí necháte prostě přirozeně uschnout, budou vám mnohem vděčnější, než když na ně začnete foukat horký vzduch z fénu, jenž je vysušuje a poškozuje jejich strukturu. Pokud se bez fénování opravdu neobejdete, pak po umytí nechejte vlasy proschnout, co nejvíce to půjde. Teprve poté je podrobte umělému vysoušení. Ale snažte se nastavit na fénu co nejchladnější proud vzduchu!

2. Opatrně se šamponem

Ne že bychom vám doporučovali, abyste si nemyly vlasy, to vůbec ne, ale každodenní mytí šamponem vlasy poměrně zatěžuje – vysušuje je a napomáhá jejich třepení a lámání. Navíc pokud si vlasy barvíte, šampony barvu postupně vymývají, a tak ji musíte aplikovat častěji, ž čehož (překvapivě) vaše lokny také zrovna nešílí radostí, naopak…

3. Octová lázeň

I když můžete být skeptičtí ke všem těm nejrůznějším domácím návodům na přírodní kosmetiku, octu byste mohly dát šanci. Poté, co si vlasy umyjte (a nanesete a opláchnete kondicionér), na ně vylijte skleničku jablečného octa a poté spláchněte dostatečným množstvím vody. Nejenže budou vaše vlasy po uschnutí příjemně vonět (nebojte, nebudete cítit octem, ale ovocem), ale budou i krásně lesklé a příjemné na dotek.

4. Bez pálení

O fénu už jsme mluvili. Ovšem nejen jeho používání vlasům nesvědčí – do stejné (a vlastně ještě horší) kategorie patří, co se škodlivosti našim pramenům týče, i nejrůznější žehličky a kulmy. Rozhodně je nepoužívejte každý den, a i při výjimečném použití je zkuste nastavit na co nejnižší možnou teplotu.

5. Olejová kúra

Pokud jste někdy přemýšlela, čím nahradit drahé masky na vlasy, vězte, že úplně stačí porozhlédnout se v kuchyni a popadnout olej (nejlépe olivový, ale ani slunečnicovým či řepkovým nic nepokazíte). Ten pak v malých dávkách aplikujte na vlasy – postupujte od kořínků ke konečkům. Prameny poté spleťte do copu nebo volnějšího uzlu a nechte olej tak hodinu působit. Poté umyjte. Vlasy budou krásně hebké, vyživené a lesklé.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat