Bláznivé kudrny? Žádná katastrofa!

Spousta žen s divoce kudrnatými vlasy závidí svým kolegyním s rovnými vlasy (k naprostému údivu většiny žen s vlasy jako hřebíky, které by za vlny daly cokoli) a se svými kudrnami bojují všemi prostředky. Zbytečně.

Nevýhoda? Ne, přednost

Naučte se žít s tím, že máte takové vlasy, jaké máte. Věřte, že vám je ostatní ženy závidějí! Jistě, ony nevidí tu spoustu práce, kterou vynaložíte, abyste mohly vyjít na ulici a neměly na hlavě podivné vrabčí hnízdo, ale rovné vlasy jsou v porovnání s těmi vašimi přeci jen trochu nudné… Takže zahoďte žehličky a všechny ty přípravky na narovnání vlasů a užívejte si výhody, již vám příroda nadělila! Kudrnaté vlasy nikdy neztratí na objemu, sluší jim prakticky jakákoli délka a co víc, i když vlastně nejsou, pořád vypadají tak nějak upraveně. Váš život bude mnohem lehčí, když s kudrnami konečně přestanete bojovat!

Šampon? Ne, kondicionér

Vaším pomocníkem číslo 1 v péči o kudrny nebude ani tak klasický šampon, jako spíše kvalitní kondicionér. Pořiďte si nějaký přímo určený pro kudrnaté vlasy. Nebudou se vám tolik zacuchávat. Každodenní mytí šamponem je ve vašem případě zbytečné, vystačíte si většinou s již zmíněným balzámem. Skvělým pomocníkem jsou i bezoplachové kondicionéry pro vlnité a kudrnaté vlasy.

Kartáč? Ne, hřeben

K rozčesání kudrnatých vlasů nikdy nepoužívejte kartáč. Má to dva důvody – jednak si z vlasů vytvoříte neskutečné vrabčí hnízdo (oddělíte od sebe každý vlas, takže namísto jednotlivých pramenů získáte cosi, co vypadá jako jakési neuspořádané chmýří), jednak vlasy zničíte. Sáhněte raději po hřebenu se širokými zuby! Nikdy nepročesávejte vlasy ještě mokré!

Ručník? Ne, triko

Klasický ručník na vysoušení kudrnatých vlasů také není úplně ideální – přílišné tření vlasů je totiž cestou k nepěknému vrabčímu hnízdu. Některé ženy proto k vysoušení kudrn používají papírové ručníky, což ovšem není příliš ekologické (a ani ekonomické). Skvělou alternativou je obyčejné bavlněné tričko. Nejprve vymačkejte z vlasů co nejvíce vody rukama, poté jemně vysušte pomocí trika – saje lépe než většina ručníků, a není proto nutné kudrny třít.

Fén? Ne, difuzér

Samozřejmě, že nejlepší je k vysušení vlasů po umytí obyčejný vzduch, ale kdo z nás má čas ráno čekat hodinku dvě, než nám vlasy proschnou? Pokud máte kudrnaté vlasy, nepořizujte si fén, ale difuzér, ten je pro vysoušení vlnitých vlasů ideální. K některým fénům se ostatně dá difuzér koupit jako nástavec.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat