Po sexu se prsa zvětšují. A dalších devět největších mýtů o vašich ňadrech!

Kojení ničí tvar prsou. Když se v naší rodině rakovina prsu nevyskytuje, nedostanu ji. Po pivu se mi ňadra zvětší. Co je na těchto tvrzeních pravda, a co je čistá fantazie? Odhalte s námi největší mýty o našich ňadrech!

Mýtus č. 1: Když mám malá prsa, nepotřebuji podprsenku.

Pravda: Ano i ne. Z nějakého společenského či estetického hlediska se nejspíš nic nestane, pokud horní díl spodního prádla budete nechávat doma, ale je dobré si uvědomit, že podprsenka má i jiný účel než naše ňadra „obléci“. S postupujícím věkem totiž ztrácejí prsa tvar a pevnost a podprsenka je jedním z nejsnazších způsobů jak jim v tom bránit. Naše ňadra potřebují i určitou oporu, především v době těhotenství nebo kojení, ale také například během sportování. Takže i když máte malá prsa, podprsenka se vám rozhodně hodí.

Mýtus č. 2: Když budu cvičit, prsa se mi zvětší.

Pravda: Ne. Bohužel, velikost prsou je dána jednou pro vždy, když se přestaneme vyvíjet (výjimkou je samozřejmě těhotenství a kojení, ale ani tehdy ňadra nenarostou jako taková, jen dočasně zvětší svůj objem). Pravdou ale je, že některými cviky můžete prsa zpevnit a změnit jejich tvar. Pak vypadají i opticky větší.

Mýtus č. 3: Rakovina prsu je výlučně dědičné onemocnění.

Pravda: Ne. Onemocnět karcinomem prsu může každá žena. Jen u přibližně 10 % pacientek byla jasně dokázána genetická souvislost, u 85 % pak nebyla nalezena. Proto by měla každá žena pravidelně podstupovat vyšetření prsou. Mimochodem, rakovinou prsu jsou ohroženi i muži, i když v mnohem menší míře.

Mýtus č. 4: Kojení mi zničí tvar prsou.

Pravda: Ne tak docela. Samotné kojení nemá na pokles prsou až takový vliv jako věk. Především po 30. roce ztrácí naše pokožka elasticitu a pevnost, kterou měla „zamlada“, a tak dochází ke změně tvaru ňader a jejich poklesu. Ano, změna velikosti prsou během kojení dává pokožce ňader trochu zabrat, ale věřte, že to samo o sobě ještě neznamená žádnou katastrofu. Také si všimněte, že ženy, jež porodí a kojí děti jako velmi mladé, mívají prsa i po dětech (přibližně do třicítky) prakticky beze změny. Takže za pokles ňader vděčíme spíše věku a gravitaci než kojení samotnému…

Mýtus č. 5: Malá prsa neprodukují tolik mléka.

Pravda: Kdepak! To by to naše příroda vymyslela špatně, pokud by tento mýtus platil. A protože je příroda moudrá, vězte, že produkce mléka s velikostí ňader nijak nesouvisí.

Mýtus č. 6: Když mám malá ňadra, mám menší riziko rakoviny prsu.

Pravda: Hloupost. Není to tak, velikost prsou není pro vznik nádorového onemocnění rozhodující. Nemoc si zkrátka opravdu nevybírá. Nicméně byl prokázán vyšší výskyt karcinomu prsu u žen s obezitou či nadváhou. To však s velikostí prsou nijak nesouvisí!

Mýtus č. 7: Po sexu se prsa zvětšují.

Pravda: Ano i ne. Pravdou je, že díky vzrušení a lepší cirkulaci krve v prsou se ňadra při sexu jakoby nalijí, ztěžknou a zvětší se. Ovšem po opadnutí vzrušení se vše zase vrátí k normálu. Milování velikost prsou jako takovou neovlivní. Je to podobné jako s mužskými pohlavními orgány.

Mýtus č. 8: Po implantátech ztrácejí ňadra citlivost.

Pravda: Ne. Citlivost prsou plastická operace nijak neovlivní. Samozřejmě jako každá operace je i zvětšení ňader invazivním zásahem do organismu, a tak není ničím příjemným. Než se prsa zahojí, mohou být bolestivá a může se zdát, že ztratila citlivost. Ale je to jen dočasný pocit. Po úplném zhojení (přibližně měsíc, ale je to individuální) jsou ňadra citlivá jako před zákrokem.

Mýtus č. 9: Když budu pít pivo, prsa se mi zvětší.

Pravda: Bohužel. Kdyby to fungovalo, proč bychom vymýšleli implantáty, push-up podprsenky a nejrůznější vycpávky? Prostě bychom pily pivo a bylo by vystaráno – každá z nás by se pyšnila ňadry alespoň velikosti C. Jenže život tak jednoduchý není. Po pivu se leda tak dobře tloustne (ano, pak se nám prsa opticky zvětší, ale za jakou cenu, že…). Správnou stravou můžeme ovlivnit elasticitu a pevnost kůže, tedy zabránit předčasnému poklesu prsou a ztrátě jejich tvaru, velikost neovlivníme.

Mýtus č. 10: Muži milují velká prsa.

Pravda: Ano i ne. Je to velmi individuální. V roce 2002 byla ve Velké Británii provedena studie, jíž se zúčastnilo několik tisíc mužů, kteří měli odpovědět na otázku, jaká velikost ňader je nejvíce přitahuje. Celých 53 % dotázaných uvedlo, že dává přednost ženám se středně velkými prsy, 14 % preferuje velká ňadra a 5 % naopak přitahují ženy s chlapeckou postavou, tedy s velmi malými prsy. Zbývajících 28 % mužů pak uvedlo, že na velikosti ňader jim nezáleží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat