Krásná v kalhotách: Rozlučte se s přetékajícími faldíky

Nemáte zrovna postavu modelky a váháte, jaké kalhoty zvolit? Poradíme vám, na co se při nákupu zaměřit!

Spousta dívek a žen dělá při nákupu kalhot tu chybu, že si sice vyberou trendy střih, ale už nějak zapomínají na nároky své postavy. Je třeba si uvědomit, že ne každá z nás si může dovolit super uzounké „skinny“ džíny s okrajem posunutým nizounko na boky.

Naučte se respektovat svou postavu. Pak už stačí jen pár triků k optickému zeštíhlení a prodloužení nohou, jež řada střihů kalhot nabízí. A které to jsou?

V první řadě se nebojte přiznat si svou skutečnou velikost. Ženy s tvarem postavy typu hruška to mají snazší – kvůli širším bokům a stehnům se stejně do menší velikosti „nenasoukají“ (těžkosti však mají se samotným sháněním dobře padnoucích kalhot). Ovšem řada žen s postavou typu jablko hřeší na úzké boky a štíhlejší stehna, a tak často vídáme ty, jež sice zapnuly například velikost 40, ale od pasu nahoru se jim vytvořilo to, čemu se – dnes už nejen v anglicky mluvících zemích – říká „muffin“. Tím zcela zbytečně a rozhodně ne esteticky zvýrazní nevýhodu své postavy, tedy téměř neexistující pas a větší bříšku. Takže první pravidlo zní – základem pro nákup kalhot je respektovat svou velikost!

Trik č. 1: Široký pas

Je skvělým způsobem, jak zamaskovat právě bříško. Obvykle bývá i zesílený, takže břicho krásně zpevní. Problematickou partii tak prostě skryjete.

Trik č. 2: Vysoký pas

Samozřejmě nemusíte mít okraj kalhot až po pupík, ale věřte, že jen málokteré postavě opravdu sluší nízké bokovky (převážně dívkám se štíhlou, rovnou postavou a plochým bříškem). My ostatní bychom měly sáhnout po vyšším pase. Opticky nohy prodlouží a lichotí nejen ženám s bříškem, ale i širšími boky.

Trik č. 3: Oblast stehen

Především pro klasické kalhoty platí, že by nám měly na stehnech lehce splývat – tedy rozhodně by neměla být látka napnutá a těsně nás obepínat, ale ani bychom neměly vyvolávat dojem, že jsme si vzaly kalhoty po někom o 20 kilo těžším (a širším). Budete muset nejspíš hledat delší dobu, ale v tomhle se nevyplatí dělat kompromisy…

Trik č. 4: Kapsy

Především zadní kapsy umí docela dost spravit. Pokud zvolíte kalhoty s kapsami posazenými vysoko (tedy blízko linie pasu), docílíte jednak optického prodloužení nohou, jednak pěkného tvaru zadečku.

Trik č. 5: Správná délka

Je dost pravděpodobné, že pokud se jen trochu vymykáte ve výšce postavy průměru (ať už jste o pár cm menší či větší), budete se muset zaměřit i na délku nohavic. Pokud jste o něco menší postavy, jste na to vlastně lépe – většina obchodů kalhoty zkracuje (případně to zvládnete i samy doma). Jen mějte na paměti, že každý střih vyžaduje jinou délku, např. pro džíny platí, že skinny by měly končit tak, aby zakrývaly kotníky, tzv. bootcut by měly být ještě o několik centimetrů delší (tedy ne abyste je tahaly po zemi, ale aby končily tak 1,5 až 2 cm nad zemí). Vysoké ženy musejí sáhnout po delších velikostech kalhot (naštěstí většina obchodů nabízí ten samý střih nejen v několika velikostech, ale i délkách). Takže platí zkoušet, zkoušet, zkoušet.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat