První pomoc pro lak na nehty: Budete mít ruce jako z reklamy

Pokud si lakujete nehty, jistě to znáte – potřebujete, aby vaše ruce vypadaly jako z reklamy na manikúru a samozřejmě se vám kousek laku odloupne nebo máte díky třesoucím se prstům lak snad úplně všude. Nebojte, všechno se dá rychle řešit.

Poškozený nezaschlý lak

To je snad první pravidlo zákona schválnosti – nalakujete si nehty a zazvoní telefon, dítko převrhne vázu, bezmyšlenkovitě po něčem sáhnete… a v jednom z nalakovaných nehtů je nepěkná rýha. Samozřejmě, ideální by bylo celý nehet odlakovat a začít znovu, jenže to je příliš náročné na čas. A tak potřebujete rychlejší řešení – prostě si olízněte koneček prstu a poškozený lak uhlaďte jemnými tahy směrem k okraji nehtu. Ještě vlhký lak je poddajný a díky nasliněnému prstu se k němu nepřilepíte.

Odloupnutý lak

Když to nejméně potřebujete, kousek laku se vám odloupne. Tomu se dá zcela předejít tím, že použijete ochranný vrchní lak. Když jste ale tenhle krok přeskočila, prostě vezměte lak původní a naneste ještě jednu vrstvu. A co když nemáte doma stejný lak, jímž máte nalakované nehty (třeba proto, že jste si je nechala nalakovat od profesionálů nebo kamarádčiným lakem)? Prostě sáhněte po nějakém podobně barevném nebo transparentním laku se třpytkami a jednu vrstvičku naneste na všechny nehty.

Lak i v okolí nehtu

Žádný učený z nebe nespadl a než získáme trochu praxe, stane se, že se nám lak dostane i na kůžičku v okolí nehtu (nemluvě o prstech apod.). Ideální je mít doma odlakovač ve speciální tužce – při jeho použití nehrozí, že si odlakujete lak i z nehtů. Pokud ovšem tuhle vymoženost nevlastníte, budete se muset spolehnout na svou šikovnost – nadvakrát přeložte vatový tampónek tak, aby se na něm vytvořila špička, tu pak namočte v troše odlakovače a opatrně přebytečný lak odstraňte.

Nedobytný lak

I tuhle situaci milovnice lakování nehtů nejspíš znají – vyberete si oblíbenou barvu, jenže se do ní nemůžete dostat…víčko se štětcem drží na lahvičce jako přibité. Ve skutečnosti je zkrátka přilepené. Když se vám nakonec přeci jen povede lahvičku otevřít, vezměte vatový tampónek namočený v odlakovači a víčko i hrdlo lahvičky pečlivě očistěte. Pokud je však lak příliš zaschlý, nejspíš se s ním budete muset rozloučit. Ale aspoň si budete pamatovat, že je dobré odlakovačem lahvičku ošetřit po každém lakování nehtů – to je totiž nejlepší prevence proti zbytečně vyhozenému nedobytnému laku!

Neodlakovatelné třpytky

Patříte-li k milovnicím třpytivých laků, pak dobře víte, jakou práci dá je odlakovat. Pevné částečky drží na nehtech jako přibité – špatně se pod ně dostává odlakovač, a tak drží na zbytku laku na nehtu. Budete se muset obrnit trpělivostí. Dobrým trikem je rozstřihnout vatový tampónek, napustit ho odlakovačem, přiložit na nehet, obalit proužkem potravinové folie a nechat působit asi 5 minut. Poté už bude lak i třpytky krásně uvolněné.

Dlouho usychající lak

Dnes už se sice prodávají laky, které jsou do 30 vteřin suché, ale pokud to zrovna není ten váš, nezoufejte. Jeho ztvrdnutí můžete urychlit. Až bude lak téměř zaschlý (to je docela rychlé, největší čekání nastává až v této fázi, kdy lak prostě nechce a nechce zcela zatvrdnout), ponořte na několik vteřin nehty do ledové vody. Poté lak ztvrdne velmi rychle.

Příliš hustý lak

Snažíte se nalakovat nehty, ale lak je tak hustý, že se nedá ani roztírat? Pak do lahvičky přidejte několik kapek odlakovače (pozor, abyste to nepřehnaly!) a protřepejte. Problém je vyřešen!

Bublinky v laku

Tohle je další z problémů, kterému se musí předcházet – jak už máte na nehtech v laku malé bublinky, nijak si nepomůžete. Nicméně ona prevence spočívá v tom, že před použitím nebudete s lakem třepat (právě tak se do něj bubliny vzduchu dostávají), ale abyste jej promíchaly, jemně jej budete převalovat v dlaních. Je to sice o něco zdlouhavější, zato bez bublinek!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat