8 medových receptů: Buďte ještě krásnější. A jen za pár korun!

Příznivé účinky medu na náš organismus jsou všeobecně známy, a tak čím dál více lidí kouzlu této husté, zlatavé tekutiny podléhá. Ale věděli jste, že med využijete nejen jako zdravou náhradu cukru nebo pochoutku?

Dejte medu šanci i mimo kuchyni! Napadlo by vás, že je skvělým pomocníkem i v boji proti…

… vlasům bez lesku?

Prostě smíchejte čajovou lžičku medu s přibližně litrem vlažné vody a touto směsí opláchněte vlasy po umytí. Vlasy nemusíte oplachovat (tedy pokud skutečně dodržíte poměr vody a medu – pokud to s medem přeženete, budete nejspíš lákat vosy).

… roztřepeným konečkům?

Trápí-li vás roztřepené a nezdravé konečky vlasů, dopřejte jim jednou za čas masku v podobě medu. Prostě na konečky med naneste a nechte několik minut působit. Poté opláchněte.

… stárnoucí pleti?

Z medu si můžete připravit i skvělou pleťovou vodu plnou vitaminů a minerálů, které bojují se stárnutím pokožky. Stačí, když smícháte na dlani trošku medu s teplou vodou a tuto směs pak krouživými pohyby vmasírujete do pokožky obličeje. Poté obličej opláchněte.

… menším oděrkám?

Med má antibiotické účinky a podporuje hojení. Proto jej můžete využít v léčbě drobných oděrek a škrábanců. Stačí, když ranku překryjete vrstvičkou medu.

… úzkosti?

Pokud vás trápí úzkost nebo nervozita, spolehněte se na med – tradiční indická medicína jej mimo jiné používá i jako úlevný prostředek proti těmto nepříjemnostem. Můžete si jej zamíchat do čaje nebo do jídla, nejlépe působí v kombinaci s dalšími zklidňujícími esencemi, jako je heřmánek nebo levandule.

… rozpraskaným rtům?

Dopřejte svým rtům vyživující masku z medu – je to snadné, prostě na ně nanesete vrstvičku téhle pochoutky a po dobu pěti minut se je budete snažit neolíznout.

… nespavosti?

Spoustu lidí netrápí ani tak potíže s usnutím, ale fakt, že se budí uprostřed noci a poté už nemohou hned tak zabrat. Pravděpodobně jsou na vině stresové hormony, které je třeba „uklidnit“. A k tomu se med hodí skvěle. Ovšem nezvládne vše sám, musíte k němu přidat sůl. Takže až se zase probudíte uprostřed noci, snězte čajovou lžičku lehce osoleného medu.

… akné?

Problematická pleť je velmi citlivá, ale med jí prospívá (tedy pokud nejste na med alergičtí). Pokud vás trápí nějaký ten pupínek, prostě na něj naneste med, nechte 10 minut působit a poté opláchněte. Opakujte každý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat