Víc krásy za míň peněz: Šest tipů, jak využít zelený čaj pro svou krásu

Zelený čaj je, zdá se, nápojem s velkým potenciálem. Díky obsahu antioxidantů se o něm dokonce spekuluje jako o jednom z pomocníků v prevenci určitých druhů rakovinných onemocnění.

Ale to není všechno. Zelený čaj nám umí pomoci i jinak. Tak například věděli jste, že jej můžete použít jako…

… zklidňující sérum pro opuchlé oči?

Pokud máte za sebou vyčerpávající noc a ráno bojujete s oteklými víčky, namočte vatový tamponek v chladném zeleném čaji, přiložte na oči a nechte asi 10 minut působit. Uvidíte ten rozdíl!

… první pomoc při spálené pokožce?

Jestliže podceníte sílu sluníčka a jeho paprsky vás spálí, naplňte chladný zelený čaj do lahvičky s rozprašovačem a jemně aplikujte na postiženou pokožku. Mimochodem, zelený čaj je v této podobě skvělým pomocníkem na drobná poranění.

… ústní vodu?

Antiseptické a zklidňující účinky zeleného čaje oceníte třeba při poraněných dásních. Navíc v sobě tento téměř zázračný nápoj obsahuje i fluorid, takže prospívá zubům.

… kloktadlo při bolavém krku?

Jestliže při nachlazení nebo chřipce bojujete s bolavým krkem, vykloktejte si teplým zeleným čajem. A samozřejmě ho i pijte – antioxidanty vaše tělo v době nemoci opravdu potřebuje!

… odstraňovač pachu?

Lístky zeleného čaje dokážou skvěle pohlcovat pachy. Tak proč toho nevyužít? Nasypte jich hrst do misky a umístěte třeba do ledničky – po různých paších nebude za chvíli ani památka!

… lázeň pro unavená chodidla?

Při péči o chodidla nezapomínejte ani na lázeň ze zeleného čaje – kromě boje s únavou dokáže bojovat i s nejrůznějšími plísňovými infekcemi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat