6 tajemství krásy: Nepodceňujte staré dobré procedury "za kačku"!

Zná to spousta žen – poličky v koupelně přetékající množstvím krémů, sér, olejíčků, masek… za spoustu peněz. Polovinu z toho vůbec nepoužívají, zbytek občas. Přitom ke kráse by nám stačilo jen několik základních (a levných) pomůcek či procedur.

1. Olivový olej na tělo

Na péči o pokožku těla vlastně nepotřebujete drahá specializovaná mléka a spol. Stejnou službu vám prokáže, pokud si po koupeli natřete tělo olivovým olejem. Už ženy antického Řecka a Říma to tak dělaly!

2. Pravidelný peeling

Pravidelná očista těla od odumřelých kožních buněk je důležitá. Pokud na ni zapomínáte, nedostane se pečující kosmetický přípravek tam, kam má. Peeling proto nepodceňujte. Pokud nechcete utrácet za drahé prostředky z obchodů, můžete si udělat doma vlastní.

3. Péče o rty

Mimochodem, to samé platí i o vašich rtech. I ty totiž potřebují peeling. A i k němu seženete nejrůznější specializované (a nikterak laciné) přípravky. Pokud se vám nechce míchat si doma svůj vlastní, použijte měkoučký zubní kartáček, jímž rty jemně masírujte.

4. Snadné vlny

Toužíte po přirozeně vypadajících, ale nijak pracných vlnách? Pak si spleťte na noc vlasy do copů. Rozdělte vlasy na čtyři části (na temeni hlavy, na týle a po stranách), z nich pak upleťte velmi volné copy. Už žádné natáčky, kulmy apod.

5. Péče o paty

Spousta přípravků pro péči o rozpraskaná chodidla? Zkuste se vrátit ke staré dobré pemze. Každý večer ve sprše paty trochu „odřete“ a pak namažete olivovým olejem.

6. Dostatek spánku

Odpočinek, především v podobě dostatečného spánku, je pro krásu klíčově důležitý. A co můžete udělat pro snadné usnutí? Zkuste si dát před spaním meduňkový nebo heřmánkový čaj a na polštář kápněte trochu levandulového oleje.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat