Kosmetika 2v1: Vychytávka, nebo podfuk?

Zní to lákavě – mít v jedné jediné lahvičce dva kosmetické přípravky najednou. Skutečně se vám ale investice do 2v1 vyplatí? Pojďte si s námi na ně posvítit!

Nálepkou dva i více v jednom se dnes chlubí každá druhá krabička. Ne všechny vám ale prokážou slibovanou službu. 

Šampon a kondicionér

Asi nejčastějším přípravkem typu 2v1 jsou šampony s kondicionéry. Pokud máte bezproblémové vlasy, které jdou po umytí snadno rozčesat, proč ne. Většině z nás ale šampony 2v1 nikdy nepřinesou takový účinek, jako použití samostatných přípravků. Když se podíváte podrobněji na jejich složení, zjistíte, že jde vlastně spíše o šampony s hydratačními látkami. Ty ale obsahuje každý druhý šampon. Kondicionér v šamponu se navíc nikdy nevyrovná tomu, který byste použily samostatně. Balzám by se také neměl nanášet ke kořínkům, aby se vlasy nemastily. Jak chcete tohle zvládnout s 2v1?

Krém a sérum

Podezřelá je i dvojka krém + sérum. Sérum se má od krému lišit vyšší koncentrací účinných látek a jeho benefit tkví v jeho lehkosti – proto se používá pod krém, díky čemuž do pleti dostanete dvojnásobné množství účinných látek. Jakou má potom funkci krém smíchaný se sérem kromě té reklamní? Co ale naopak doporučujeme, jsou přípravky se dvěma uzávěry, ve kterých máte z jedné strany krém a z druhé sérum (například Age Fitness, Biotherm, 1650 Kč).

Odličovací a pleťová voda

Pořídily jste si čisticí a pleťovou vodu v jednom a říkáte si, jak jste ušetřily? Pak vás nejspíš zklameme. Pleťová voda či tonikum se používá v případě dočištění a hydratace, to ale zvládá každý čisticí přípravek na bázi odličovací či micelární vody. Označení 2v1 je v tomto případě spíše trik, každou čisticí vodou zvládnete pleť v druhém kroku „dočistit“. Pokud chcete dát pleti něco navíc, vyplatí se vyzkoušet bylinné tonikum s jiným složením než je odličovací přípravek nebo v případě mastné pleti, pleťová voda s mírným obsahem alkoholu.

Péče a korektor

Pochvalu si naopak zaslouží oční roll-on (Garnier, 219 Kč), který kombinuje lehké krytí a péči o okolí očí. Na běžné denní použití je skvělý. Chladivá kulička pomůže unavenému očnímu okolí, lehké zabarvení zase zamaskuje drobné žilky a nedokonalosti. Pozor, jedná se ale o základní péči. Pokud máte větší problémy s otoky či kruhy pod očima, budete muset trochu přidat a pořídit si krém, který bude zaměřený na řešení vašeho problému.

Sprchový a holicí gel

Sprchový gel, který by měl zafungovat i na holení nohou, si s klidným svědomím pořiďte. Má krémovější složení (Nivea, sprchový gel Double Effect, 69 Kč), které je na holení vhodnější, takže vám pěnu na holení nahradí. Pokud ale nemáte citlivější pokožku, nejspíš si vystačíte i s většinou běžných sprchových gelů.

Pleťová maska a peeling

Tahle dvojka může fungovat jen ve dvou případech: jsou-li v masce drobná zrníčka (a informace v návodu, že máte masku pomalu smývat krouživými pohyby) nebo ovocné kyseliny, které odumřelé buňky odstraňují bez manuálního drhnutí. Odzkoušenou máme masku Mask of Magnaminty (Lush, 185 Kč).

5v1?

Až pět produktů v jednom slibují tolik aktuální BB krémy. Kromě hydratace a make-upu slibují i lehké krytí, rozjasnění a ochranný faktor. Přestože se jedná o super vychytávky, efektu, kterého byste dosáhly s rozjasňovačem a korektorem, nedocílíte. Pokud ale nemáte problematickou pleť a nepotřebujete vysoké krytí, jděte do nich. V případě unavené pleti si vypomožte rozjasňujícím perem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat