Na obočí záleží! Poradíme vám, jak na něj!

Zatímco bez pořádné vrstvy řasenky většina žen nevyjde z domu, obočí spousta z nich podceňuje. Právě dokonale vytvarované a zvýrazněné oblouky ale dodají výraz celé vaší tváři. Že si ani vy nepamatujete, kdy jste v ruce držely naposledy pinzetu? Je nejvyšší čas to změnit.

Abychom vás trochu uklidnili, větším průšvihem, než ignorování pinzety, je přílišné vytrhávaní obočí. Tenké linky už jsou dávno passé, úplně stačí, když vytrháte jen chloupky, které narušují přirozený tvar obočí. Přemíra trhání má ještě jedno riziko – vytrhaná místa už vám jako na potvoru nemusejí dorůst (v případě krize nasaďte gel pro hustší obočí od Taliky). Rozhodně proto platí heslo dvakrát měřte, jednou trhejte.

Naznačte tvar

Bojíte se, že byste obočí upravily špatně? Pomozte si tužkou na oči nebo na obočí, pomocí které si vyznačíte záchytné body. Tužku přiložte svisle k nosu a uvidíte, kde by mělo obočí začínat. To samé udělejte u druhého a prostor mezi nimi pečlivě vytrhávejte. Konec obočí poznáte jednoduše – tužku položte šikmo tak, aby se jednou stranou dotýkala strany nosu a druhou protínala vnější koutek oka.

Poté se zaměřte na bod, kde by měl být oblouk nejklenutější. Právě na tomto místě pár spodních chloupků uberte. Postup je podobný, jako v minulém případě, tužku přiložte šikmo k nosu – tentokrát tak, aby protínala střed oka. Jakkoli složitě to může vypadat, nic na tom není – jen sledujte přirozený tvar vašeho obočí.

SOS pro „bolestíny“

Pokud vás trhání bolí, zchlaďte nejprve obočí kostkou ledu a při trhání ho lehce napínejte druhou rukou. Nejlepším pomocníkem pro vás bude kvalitní profesionální pinzeta se zkosenou špičkou, právě s tou vám půjde trhání nejlépe. Po proceduře naneste na obočí zklidňující gel, klidně ten s aloe verou nebo použijte chladivý gel, který nanášíte po opalování.

Nechte to na profesionálech

Pokud se do trhání přece jen nechcete pouštět, svěřte se do rukou kosmetičky. V rámci kosmetiky vás přijde na pár korun. Skvělé jsou také speciální brow bary, které objevíte v některých pobočkách Sephory. Tam vám během patnácti minut obočí upraví pomocí vosku.

Nebojte se obočí zvýraznit

Máte-li světlé obočí, nebojte se poprosit také o dobarvení. Doma si potom pomozte tužkou na obočí (nikdy přímo nekreslete linku, přiložte ji kolmo k obočí a zlehka vybarvujte) nebo ještě lépe, stínem a malým zkoseným štětečkem. Po černé sáhněte jen za předpokladu, že jste opravdu snědý typ, jinak obočí nebude vypadat přirozeně. Univerzální je světle hnědý stín.

Zafixujte!

Oblouky můžete usměrnit gelem na obočí, ale vystačíte si také s klasickým kartáčkem na obočí, na který stříknete trochu laku na vlasy. Chloupky tak bude držet v přesně požadovaném tvaru. Výbornou vychytávkou jsou také rozjasňovací tužky (například High Brow, Benefit), které nanesete těsně pod konec obočí. Zkuste je a uvidíte, jak váš pohled rozzáří.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat