Beauty trik dne: Chyby, které vám ničí krásu!

Že bychom měly pečovat o své štětce na make-up nebo hřebeny, to všechny moc dobře víme (a nejedna z nás pečlivě dodržuje všechna „pravidla“ čištění těchto předmětů). Ovšem naši pozornost si zaslouží i jiné „zkrašlovací pomůcky“!

Napadlo by vás, že vaši péči vyžaduje rovněž taková pinzeta nebo fén? Ale je to tak. A najdou se i další. Tak například…

… kleštičky na řasy

Na kleštičkách mohou ulpět zbytky maskary nebo gelu na řasy, pokud si řasy natáčíte po nanesení těchto přípravků. Ale i když si řasy natáčíte jen tak „nasucho“, mohou na kleštičkách spokojeně žít nejrůznější mikroorganismy. Proto byste měla kleštičky občas (ale klidně i po každém použití) pečlivě otřít vatovým tamponkem namočeným v odličovači.

… ořezávátko

Také o ořezávátko, jež používáte na zostření například tužek na obočí či konturek, byste měla pečovat. Jednak byste se měla vždy ujistit, že v něm nezůstávají zbytky tužky po ořezání, jednak byste měla pravidelně čepel odšroubovat a nabrousit pomocí brousku na nože.

… manikúra

Nůžky, kleštičky na nehty, pilníky apod., které používáte při péči o své nehty, byste měla také pravidelně čistit – i ony jsou totiž ideálním domovem mnoha mikroorganismů. Proto jim alespoň jednou měsíčně dopřejte lázeň v antibakteriálním roztoku. Poté je pečlivě osušte a nechte pořádně vyschnout na suchém, teplém místě, abyste předešla případnému rezavění.

… pinzeta

Jak už jsme naznačili v úvodu, i pinzeta, kterou většina z nás používá na úpravu obočí celá léta, není tak docela „bezúdržbová“. Časem totiž může dojít k otupení jejích koncových částí, takže k sobě tyto části nebudou dobře přiléhat. Pokud se nechcete se svou pinzetou rozloučit, zkuste ji jemně zaostřit pilníkem na nehty (tím klasickým, kovovým) nebo kouskem smirkového papíru.

… žehlička na vlasy/kulma

Na žehličku na vlasy a kulmu se často „napeče“ spousta věcí – počínaje mastnotou z vlasů, přes různé zbytky kosmetických produktů až po nečistoty či lupy z vlasů. A proto je potřeba je jednou za čas (záleží na tom, jak často je používáte) pořádně vyčistit. Nejlépe se k tomu hodí odmašťovací prostředky. Jen dávejte pozor, abyste přílišným drhnutím povrch žehličky či kulmy nepoškodila!

… fén

Všimla jste si někdy, kolik prachu a nečistot se hromadí na mřížce, jíž se do fénu nasává vzduch? Tuto mřížku je nutné pravidelně čistit, nejlépe se k tomu hodí jemný, suchý zubní kartáček, kterým mřížku pečlivě „ometete“.

… samotný šuplík/necesér/kufřík

Ruku na srdce – kolikrát už jste vyndala veškerý obsah svého kosmetického šuplíku/kufříku/neceséru, abyste je podrobila pečlivému čištění či praní? Pak věřte, že byste tak měla činit pravidelně!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat