Stárneme během líčení: Nedělá vás make-up starší?

Pro spoustu z nás se každodenní líčení stalo rutinou, nad kterou vlastně už ani moc nepřemýšlíme a roky ji vykonáváme stejně. Co když si ale nevědomky přidáváme léta?

Takže které nejčastější chyby, kvůli nimž působíme starší, než ve skutečnosti jsme, děláme?

Spodní linka

Dramatický vzhled docílený pomocí tmavé (nejčastěji černé) linky vytvořené na dolním víčku podél linie řas je poměrně rozšířeným zlozvykem. Bohužel má za následek optické posunutí očí směrem dolů, což vytvoří zdání únavy a navíc zdůrazní kruhy pod očima. Upřímně – u dvacetileté slečny nevadí, když si nějakých pět až deset let přidá. Ovšem pokud bude tohle líčení praktikovat ještě o 25 let později, může působit jako předčasně zestárlá žena. A přitom úplně zbytečně!

Co s tím: Jednoduše to obraťte! Nakreslete linku podél linie řas na horním víčku. U vnitřních koutků linku zjemněte, aby nevypadala nepřirozeně, a u vnějších koutků ji veďte lehce směrem vzhůru. Oči se vám opticky otevřou a budou vypadat skvěle. „Snažte se, aby linka byla na víčku opravdu co nejtenčí a ideálně v linii řas. Nejlépe vám poslouží gelové či tekuté oční linky, které se na oku nebudou obtiskávat. Oko bude krásně zdůrazněné a budete vypadat, že máte rázem hustší řasy," radí hlavní vizážistka školy líčení Surface Barbora Nevická.

Tmavé stíny

To je podobné jako se zmiňovanou spodní linkou – jednolité, tmavé oční stíny dokáží přidat několik let. Ano, je pravdou, že se v módních časopisech objevují na modelkách znovu a znovu, jenže nezapomínejte, že oněm modelkám často není ještě ani 18 let a velkou měrou jim s dokonalým vzhledem pomohl grafik u Photoshopu. Tmavé, jednolité stíny oči zmenšují a zdůrazňují veškeré vrásky kolem nich. A proto kvůli nim můžete nechtěně vypadat o dost starší.

Co s tím: Prostě změňte paletu odstínů – vybírejte si spíše jemnější, neutrální oční stíny, nevytvářejte jimi ostré linie. A pamatujte, že je dobré postupovat tak, aby nejintenzivnější byla barva stínu u vnějšího koutku. Tmavší koutek oka sluší většině žen, ale ne všem, záleží na postavení očí. Oční stíny vybírejte v matnějších odstínech jako je kávová, béžová, hnědá či švestková. Důležité je dokonalé prostínování a jemné přechody," doplňuje Barbora Nevická.

Tvářičky jak panenka

Ačkoli patří tvářenka k základním líčidlům, řada žen s ní má stále problémy – nejenže si není jistá, kam přesně by ji měly nanést, ale neumí si ani poradit s výběrem odstínu. Nezřídka se stává, že ve snaze zdůraznit své tváře vypadají jako nepřirozené, staré-mladé panenky.

Co s tím: Pokud si nejste jistá odstínem tvářenky, nechte si poradit od odborníků. Obecně však platí, že byste měla sáhnout po co nejpřirozenějších odstínech. Snažte se při nanášení respektovat tvar svého obličeje a jemně tvářenku rozetřete tak, aby neměla žádné výrazné, ostře ohraničené okraje. Také není dobré to s ní přehánět – účelem není vypadat, jako že se permanentně červenáte, ale jako byste se právě probudila z osvěžujícího spánku. Nikdy nic nezkazíte s meruňkovým odstínem tvářenky, který je velmi přirozený, decentní a sluší každé ženě. Příjemně narůžovělé odstíny zase dodávají svěžest a odpočatý vhled. Za vyzkoušení stojí také krémové tvářenky, které jemně vklepete na jablíčka tváří a vytvoříte velmi svěží a mladistvý vzhled. Příliš mnoho pudrových produktů totiž vrásky ještě zvýrazní," radí profesionální vizážistka Barbora Nevická ze školy líčení Surface.

Hnědé odstíny rtěnek

Hnědé rty nejsou ani in, ani většině žen nijak zvláště nesluší. Tvář kvůli nim vypadá unaveně, bez jiskry a o mnoho starší.

Co s tím:
Jednoduše se hnědé rtěnky zbavte a vyměňte ji za novou. Zkuste některý z pastelovějších odstínů, nebojte se lehčích tónů! Krásně vám prozáří tvář a budete vypadat mladší! „Teplé hnědé odstíny rtěnek navíc velmi zežlucují zuby. Za vyzkoušení stojí také výrazné odstíny od vínové, malinové či červené, které dodají každé ženě šmrnc a jiskru," dodává Barbora Nevická.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat