5 triků, jak přijít k úžasným řasám!

Spousta z nás má ráno tak akorát čas rychle si na řasy nanést nějakou řasenku. Ovšem pokud vás čeká nějaká významnější událost se „slavnostnějším“ make-upem, nebo pokud chcete prostě jen zvýraznit své oči, vyplatí se řasám věnovat trochu víc pozornosti.

Řasy obvykle líčíme jako poslední a „dotahujeme“ tak svůj make-up. Protože jsou oči většinou to první, čeho si na našem obličeji druzí všimnou, není dobré je jen tak odbývat. Perfektní nalíčení řas navíc není žádná velká věda, stačí pět základních kroků.

Krok č. 1: Pořiďte si kleštičky na řasy a ty horní s jejich pomocí pěkně natočte. Spoustu žen kleštičky skoro děsí a nepoužívají je, ale obávají se zbytečně – nic to není a vlastně si jimi nemůžete nijak ublížit. Stačí horní řasy v kleštičkách „stlačit“ a pár vteřin držet.

Kleštičky na řasy jsou vynikající nástroj, který pomáhá otevřít oči a vykouzlit dokonalý pohled. Pro správné užití je vhodná aplikace před řasenkou, jemně sevřete řasy u jejich kořínků a pumpujte zhruba 10 vteřin. Poté vše zafixujte řasenkou," radí hlavní vizážistka školy líčení Surface Barbora Nevická.

Krok č. 2: Vezměte černou, případně tmavě hnědou (pokud nepoužíváte černou maskaru) tužku na oči a mezi řasy udělejte malé tečky. Pak je pomocí štětečku jemně „rozmažte“, aby nebyly tak ostré a krásně se spojily v jakousi jemnou linku.

Tímto trikem dosáhnete optického zhuštění řas, které je vhodné zejména pro zralé ženy, které již mají své řasy přirozeně slabší," upřesňuje zkušená vizážistka Barbora.

Krok č. 3: Teď je čas na samotnou maskaru – štětečkem ji nanášejte od kořínků řas, kde s ní lehce zahýbejte ze strany na stranu, a poté pokračujte až ke konečkům. Řasenku aplikujte od vnějšího koutku oka k vnitřnímu.

Cik cak pohyb pro nanášení řasenky je důležitý proto, aby se řasy obalily barvou i ze stran. Barva na řasách tak déle drží a nedrolí se. Pokud chcete dosáhnout kočičího pohledu, vynechejte při líčení vnitřní řasy a soustřeďte se na nalíčení vnějších vytažením směrem ven," vysvětluje vizážistka Barbora Nevická.

Krok č. 4: Nyní uchopte štěteček maskary vertikálně a jeho špičkou jemně s ní přejíždějte (opět od vnějšího do vnitřního koutku) po celé délce od kořínků ke konečkům. Jednak je hezky rozdělíte a jednak odstraníte všechny „žmolky“.

„Rozčesání řas provádějte vždy pokud je barva na řasách ještě vlhká. Pokud řasenka již zaschla, řasy nerozčesávejte, protože by se barva odrolila a poškodila by tak celý make-up," doporučuje vizážistka.

Krok č. 5: Teď už jen zbývá namalovat i dolní řasy. Pokud se chcete vyhnout obtisknutí štětečku pod oko, opět si pomožte vertikálním držením štětečku – aplikovat budete maskaru jen jeho špičkou, nanášení tak bude přesnější.

Při líčení spodních řas se nesnažte řasy protahovat do délky, ale soustřeďte se na líčení u kořínků samotných spodních řas. Docílíte tak efektu zhuštění a optické linky. Příliš prodloužené spodní řasy opticky tahají celé spodní víčko dolů," dodává Barbora Nevická.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat