Jak zvolit tu pravou rudou rtěnku?

Není pravda, že rudou rtěnku mohou nosit jen některé ženy. V zásadě si ji může dovolit každá z nás. Jen je třeba vybrat si ten správný odstín.

Takže až zas budete toužebně přešlapovat v obchodě před regály s líčením, pamatujte na následující pravidla pro výběr červeného odstínu rtěnky.

1. Podtóny

Červená barva obsahuje buď žluto-oranžový podtón, modrý, nebo oba dohromady, přičemž každý se hodí k jinému odstínu pleti. A jak poznáme, která rtěnka je která? Vezměte tři různé odstíny rudé a každou z nich naneste na vnitřek zápěstí. Jednak budete podtóny lépe rozeznávat v rámci porovnávání rtěnek, jednak vám pomohou žilky, jež na zápěstí vystupují – odhalí totiž nejlépe odstín s modrým podtónem.

2. Pleť

Pokud máte tmavší, případně olivovou pleť, rudá rtěnka s modrým podtónem způsobí, že budete vypadat jako po chřipce. Měla byste proto sáhnout spíše po rtěnce se žluto-oranžovým podtónem nebo kombinací modrého a žlutého. Pro ženy se světlou pletí to platí naopak.

3. Lesk

Rudý lesk skutečně sluší málokteré ženě, takže je lepší sáhnout po klasické rtěnce. Nevyplatí se příliš ani nanést bezbarvý lesk na rudou rtěnku – změníte její intenzitu a lehce i barvu, takže i když vám samotná skvěle slušela, v kombinaci s leskem už to být pravda nemusí.

4. Kontury

Rozmazaná rtěnka je módním faux-pas vždy, ovšem rudá barva je velmi výrazná, a tak případné rozmazání vynikne více než u jiných odstínů. Proto je nutné použít konturovací tužku. Není třeba připomínat, že musí být ve stejném odstínu jako rtěnka.

5. Test

Zda vám zvolená rudá barva sluší, samozřejmě nejlépe poznáte, když si rtěnku vyzkoušíte. A pěkně na rtech, nikoli na ruce. Vyplatí se rovněž zkusit, jak by zvolený odstín vypadal na denním, přirozeném světle. A přesně od toho existují v obchodech testery. Proč je nevyužít?

5 základních pravidel v líčení červené rtěnky

1. Čím tmavší rudá rtěnka je, tím světlejší by měla být tvářenka a stíny!
2. Rty by se nejprve měly obtáhnout konturovací tužkou, až pak vyplnit rtěnkou.
3. Správnou barvu rtěnky volte podle odstínu pleti: růžovější pleť – švestkové odstíny, pleť dožluta – teplejší odstíny.
4. Vhodný odstín ovlivní také velikost rtů: čím užší rty máte, tím světlejší odstín červené byste měly zvolit.
5. Čím starší jste, tím volte světlejší odstín, abyste v padesáti letech nepůsobily moc vulgárně.

Tipy a triky

Koupila jste si špatný odstín rtěnky? Ušetřete ji před košem a nechte si ji pro případy experimentování. Co ji zkusit smíchat se světlejším odstínem?
Čím jste starší, tím jsou vaše rty sušší. Kupujte si proto kvalitní, krémovější rtěnky, které rty vyživí.
Zlomila se vám rtěnka? Opravte si ji! Odlomený kus nahřejte, přimáčkněte zpátky
– vždy pracujte s ubrouskem, ne prsty – a dejte na třicet minut do lednice.
Máte zbytek rtěnky, se kterým se nedá malovat? Barvu nabírejte štětečkem, dostanete se až na dno.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat