Bezesná noc? Zamaskujte ji!

Každý z nás občas probdí celou noc (ať už dobrovolně, nebo nedobrovolně), a ráno přitom potřebuje vypadat svěže a odpočatě. A i když se tak necítíme, rozhodně můžeme své okolí přimět, aby nic nepoznalo.

Jak v několika krocích zamaskovat probdělou noc?

Krok č. 1: Vyřešit oteklé oči

Naprosto nejlepšími prostředky jak se zbavit oteklých víček jsou okurka nebo čaj. Dopřejte si ráno chvíli se studenými plátky okurek na očích, pokud nemáte okurku, úplně stejně vám pomohou dva namočené, chladné pytlíčky s čajem (nejlepší je zelený, ale pomůže i černý nebo bílý). Po 15 minutách už uvidíte velký rozdíl!

„Nejlepší na otoky očí jsou staré babské rady a to buď čajové pytlíky či ledové lžičky přiložené na víčka. Otoky tak krásně zmizí. Pří líčení očí je důležité nepoužívat na spodní víčko lesklé a světlé stíny, protože ty otoky ještě více zdůrazní," varuje hlavní vizážistka školy líčení Surface Barbora Nevická.

Krok č. 2: Odvést pozornost od kruhů pod očima

Věnujte při líčení péči hlavně řasám horního víčka – dopřejte jim o nějakou tu vrstvu maskary navíc a pak je ještě pěkně natočte. Kruhů pod očima si nikdo nevšimne! „Kruhy pod očima jde nejlépe maskovat lososovým korektorem, který tmavý pigment krásně stáhne. Korigovat je můžeme také správným nalíčením očí – dle podbarvení kruhů pod očima volte kontrastní odstíny k těmto kruhům. Pokud jsou například kruhy pod očima zbarvené do zelena, nepoužívejte zelené stíny apod. Dobré je také odvést pozornost na jinou partii na obličeji, například místo výrazného nalíčení očí zvolit raději výrazně nalíčené rty," prozrazuje své triky profesionální vizážistka Barbora Nevická.

Krok č. 3: Vyřešit mastné vlasy

Pokud nemáte čas umýt si vlasy (i na nich bývá probdělá noc znát), sáhněte po suchém šamponu! Je to rychlé a účinné.

Krok č. 4: Přidat trochu barvy

Unavená, bledá a šedavá pleť nikomu příliš nesvědčí, a tak jí dopřejte trochu barvy – při líčení proto nezapomeňte na tvářenku a lesk na rty!

Krok č. 5: Zapomenout na kofein

Ačkoli nám logika velí sáhnout ráno po silné kávě, abychom se dostatečně „probudili“, ve skutečnosti není nedostatek spánku a kofein dobrá kombinace! Ačkoli se na pár minut budete cítit nabití energií, po chvíli přijde ještě větší útlum. Takže řešte nevyspání spíše čistou vodou nebo ředěnou ovocnou šťávou! Osvěží a „nakopnou“ vás mnohem spolehlivěji.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat