Revoluční BB krémy: Super novinka nebo zbytečnost?

BB krém – tento pojem už jste určitě zaslechly, ale dost možná stále ještě nevíte, co se pod ním skrývá. „Bíbíčka“ se na nás hrnou ze všech stran, je ale opravdu nezbytné do nich investovat? Čím se liší od klasického krému? Nebudou vám jen zabírat místo v koupelně? Pojďte se na ně s námi podívat pěkně zblízka.

Ačkoli u nás boom BB krémů přišel teprve nedávno, ve skutečnosti o žádnou novinku nejde. Blemish balmy (odtud zkratka BB, můžeme přeložit jako mast proti nedokonalostem) se začaly objevovat už v padesátých letech v Německu, kdy se používaly po laserových operacích nebo různých kosmetických zákrocích ke zklidnění a zregenerování pokožky.

Dobře, šikovný krém, čím je ale tak specifický? BB krém byl jemně zabarvený a tak dokázal navíc sjednotit pleť a lehce zakrýt zarudlá místa. Zkrátka takový malý zázrak, který ovšem na nárůst popularity stále ještě čekal. Zatím o něm vědělo jen pár „zasvěcených“.

BB jako nezbytný pomocník pro dokonalou pleť

Masové obliby se dočkal teprve před několika lety, kdy si ho začaly doporučovat Asiatky, které jsou proslulé svou, dalo by se říct až posedlostí, po alabastrové pokožce. Pak už jen stačilo, aby korejská herečka prohlásila, že bez BB krému nedá ani ránu, a přípravky začaly mizet z obchodů bleskovou rychlostí. Chvíli poté se rozšířily i do USA a nově bodují v Evropě i u nás.


Foto zleva: BB krém Garnier, 199 Kč // BB MAX, info o ceně v obchodě // BB dream girls Skin 79, 590 Kč

Spousta známých kosmetických gigantů se tomuto trendu samozřejmě snažila přiblížit a na světě se tak objevila spousta BB krémů, ať už od značky Garnier, MAC nebo například Clinique. Zaryté milovnice těchto přípravků ale nedají dopustit na produkty z asijského trhu, které jsou prý mnohem „namakanější" a více se přibližují původní receptuře. Populární je například značka Skin 79, kterou seženete i přes české eshopy.


Foto zleva: BB krém Shiny Missha, 390 Kč // Clinique, info o ceně v obchodě // Holika Holika petit BB, 290 Kč

Padnou skutečně každé pleti?

Pojďme se ale blíže podívat na to, co BB krém umí. Představit si ho můžete jako tónovací krém, který má ale vlastnosti regeneračního krému a navíc se může pochlubit UV faktorem, který je pro pokožku bez vrásek klíčový. Vyrábí se většinou jen v několika málo odstínech nebo v případě asijských přípravků (ty navíc často obsahují ještě bělící látky, fungují tudíž i na pigmentové skvrny), i v jednom jediném. Dokážou se totiž přizpůsobit pleti.


Foto zleva: Elisha Coy always nuddy BB, 690 Kč // Super BB Skin 79, 195 Kč // Diamond absolute total Skin 79, 750 Kč

Ideální budou hlavně pro ženy, které si nelibují v krycích make-upech a hledají lehký přípravek, o kterém ani nebudou vědět, že ho na sobě mají. Vyhovovat nemusí naopak dámám s mastnější pletí, se zmatněním nepočítejte. Plusem jsou také rozjasňující účinky, díky nimž bude vaše tvář vypadat jako po poctivém desetihodinovém spánku.


Foto zleva: Lioele dollish BB krém, 750 Kč // Nivea BB krém, 199  Kč

Pokud se spokojíte s lehčím krytím, určitě dejte „bíbíčku“ šanci. V opačném případě ho můžete využít jako podklad nebo ho zkombinovat s korektorem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat