Jak dostat make-up z oblečení? Naučte se fígle vizážistek!

Samozřejmě, že víme, že bychom se neměly oblékat už nalíčené, abychom make-up neotřely do oblečení. Ovšem zákon schválnosti zařídí, že když už se konečně ráno chystáme z bytu, všimneme si skvrnky na svetru a při jeho přetahování přes hlavu k jednomu flíčku přidáme ještě obtisk nalíčeného obličeje…

Skvrny od make-upu umějí být velmi úporné, když se jich snažíme zbavit. Ale nejsou nezničitelné. Jen je dobré znát pár „fíglů“.

Jak na rtěnku

Na obtisk od rtěnky nasypte sodu a místo třete navlhčenou houbičkou. Kromě sody můžete použít i dětský pudr nebo křídu (bílou, samozřejmě, a také pratelnou). Poté hoďte do pračky a perte, jak jste zvyklá (nebo jak vám materiál oblečení dovolí). U sody pozor na stálost barev oblečení.

Jak na voděodolnou řasenku a spol.

Líčidla, jež jsou označena jako voděodolná, často odolávají i pokusům o vyprání. Než tedy hodíte postižený svršek do pračky, nejprve na skvrnu jemně aplikujte odličovač voděodolného make-upu. Jen pozor, aby nebyl na olejové bázi! Na oblečení byste nadělali víc škody než užitku…

Jak na klasický make-up

Před praním skvrnu potřete buď šamponem, nebo pěnou na holení. Oba produkty obsahují sloučeniny, díky nimž je nečistota snáze uvolněna z vláken textilie. Pak už jen vyperte podle zvyku.

„Na odstranění skvrn se dá použít také čistič na štětce, který se běžně používá k hygieně a praní štětců na líčení. Dobré je ale vše předem vyzkoušet, aby nedošlo také k odbarvení oblečení,"
radí Barbora Nevická, hlavní vizážistka školy líčení Surface.

Jak na samoopalovací krém

Ušpiněné místo pořádně vymáchejte ve studené vodě. Poté jej zasypte trochou prášku na praní, vezměte houbičku a prášek „vmasírujte“ do tkaniny od krajů skvrny do jejího středu. Použít můžete také peroxid vodíku (vyhýbejte se mu ale u barevného prádla). Poté vyperte.

Jak na oční linky

Tužka na oční linky obvykle neskončí na oblečení, ale spíše na nějakém povrchu v bytě (zvláště necháte-li ji bez dozoru s malými dětmi). Ještě než začnete umazaný povrch horečně cídit, jemně tužku odstraňte solí. Teprve poté použijte obvyklý prostředek (solí odstraníte z povrchů například i již zmíněnou rtěnku).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat