Pravda o zeštíhlovacím a stahovacím spodním prádle!

14.10.2013 | Krása a móda

Chcete dobře vypadat, chcete se líbit, chcete zdůraznit ženské tvary? Ano, ano, ano, voláme všechny! Je však ve skutečnosti pravda, co výrobci zeštíhlovacího a stahovacího prádla slibují?

Obrátili jsem se tedy na zkušené prodavačky z „Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti“ s dotazem:
Jaké výhody a funkce zeštíhlovacího a stahovacího prádla výrobci uvádějí?

Výrobci spodního prádla zejména uvádějí, že toto prádlo zeštíhluje, stahuje a tvaruje postavu. Vyhlazuje oblinky, zpevňuje formy, podtrhuje ženské křivky a hlavně se nerýsuje ani pod přiléhavým oblečením. Dále, že je vyrobeno z prodyšného materiálu a co je důležité, pohlcuje vlhkost a rychle schne.

Můžete všechny uváděné výhody potvrdit z vaší praxe?

Pokud se ptáte, zda jsou tvrzení výrobců pravdivá, musíme odpovědět, že obecně spíše ano, ale nemusí to být vždy!

1.    Pokud má některá z nás faldíky a oblinky, tak v zeštíhlovacím prádle je její postava zpevněná, žensky tvarovaná a souměrná. Potom si může vybírat z velké řady zeštíhlovacího a tvarovacího spodního prádla s krajkami i bez, které rychle a efektivně vytvaruje oblast bříška, pasu, poprsí či stehen.
2.    Pokud však nejsou požadavky žen na zeštíhlení reálné, jako v případě, že zákaznice má větší nadváhu, a přitom očekává, že ve stahovacím prádle bude vypadat jako manekýna z časopisu, tak to jí prádlo určitě splnit nemůže.
3.    Rozhodně není vhodné si kupovat stahovací a zeštíhlovací spodní prádlo v menší velikosti než je určeno velikostní tabulkou. Pokud je stahovací prádlo příliš těsné, může způsobit i zdravotní problémy, např. s dýcháním, pálením žáhy, a dokonce bolesti břicha. Přílišné stáhnutí není tedy prospěšné zdraví, ale není ani estetické, neboť co na jenom místě stáhneme, často přeteče na místě jiném.
4.    Prodyšnost materiálu, který pohlcuje vlhkost je garantována pouze u kvalitních materiálů jaký je použit např. u stahovací košilky 81922-Felina (na obrázku).

Kdy ženy nejčastěji zeštíhlovací a stahovací prádlo nakupují?

Nákup zeštíhlovacího a stahovacího prádla ženy řeší většinou operativně v souvislosti s náhlým pozváním na večírek, setkáním s bývalými spolužáky, návštěvou plesu či  perspektivním novým kolegou v práci (jako Bridget Jones). Také ho používají nevěsty pod svatební šaty a jejich maminky pod slavnostní kostýmky. Nosí ho tedy většinou příležitostně. Je však pravda, že mnoho žen nosí každodenně tvarovací kalhotky, které jim zpevňují (ale nesvírají) bříško.

Jak se zeštíhlovací a stahovací prádlo ošetřuje a pere?

•    Perte ho na 30 °C. a používejte prací prostředky na jemné materiály.
•    Nikdy nepoužívejte aviváž (rozrušuje elastan a prádlo ztrácí pružnost).

Více info na www.podprsenky-poradna.cz/poradna







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat