Mám velká a těžká ňadra, kdo poradí podprsenku?!

16.09.2013 | Krása a móda

Na redakci Bety se obrátila čtenářka s žádostí o radu. Svěřila se, že už jako dívka měla velká ňadra a tím i celoživotní problém s výběrem podprsenky. Po narození dvou dětí je nyní má nejen velká, ale ňadra navíc ztratila svoji formu a pevnost. Nic prý ji nesluší, žádná podprsenka jí nesedí, ramínka váhu ňader neunesou.

Oslovili jsme tedy prodavačky z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti, aby nám řekly, co s tím. Každá žena chce vypadat dobře, a proto se zajímá, jaký vhodný střih podprsenky si vybrat, aby co nejlépe posloužila svému vzhledu i zdraví.

Jaké podprsenky jsou vhodné pro velká a nepevná ňadra?

Tento problém má po mateřství hodně žen, ale vzniká také v průběhu života při změně postavy, souvisí se změnami váhy, a tak je důležité se mu věnovat.

Podprsenku na obrázku jsme vybraly pouze jako představitelku podprsenek pro velká a povislá prsa. Je to vysoce pohodlná, funkční a zároveň i velmi elegantní podprsenka se širšími ramínky a pevným obvodem. U podprsenek pro povislá prsa je zejména důležitý střed (střední díl) podprsenky, musí být vysoký a střih podprsenky uzavřený. Taková podprsenka poskytuje poprsí potřebnou podporu a rozložení váhy poprsí. Kostice musejí objímat celé ňadro od středu až k podpaží, často jsou s teleskopickým efektem na koncích, aby netlačily.

Čtenářky si mohou vybírat ze široké nabídky různých firem, ale vždy je nutné hledět na to, zda má podprsenka vysoký střed. Tento střední díl při správné velikosti podprsenky, musí být přitisknut až na hrudi, potom obvod nese hlavní váhu prsou a ramínka mu jenom pomáhají. Pokud vám podprsenka mezi prsy odstává, znamená to, že máte, nikoliv příliš volný obvod, ale zcela jistě málo hluboký košíček. Důsledkem nepřiléhajícího středu je, že celá váha prsou je přenesena na ramínka a ta se potom bolestivě zařezávají a dělají v ramenou otlaky a důlky.

Také pro velká a nepevná prsa jsou vhodné také zmenšovací podprsenky, které mají speciální střih, díky němuž vypadají prsa menší o jednu až dvě velikosti.  Zmenšovacím podprsenkám věnujeme celý další článek, protože jsou mezi ženami s plným poprsím velmi oblíbené a žádané.

Více info: www.podprsenky-poradna.cz

Autor: Hana Nekolová
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat