Celulitida není jen pro tlustý aneb Tohle asi nevíte o pomerančové kůži

Ačkoli boj s celulitidou se objevuje jako velké téma především v jarních a letních měsících, kdy nás čekají plavky, neměli bychom na ni zcela zapomínat ani teď v zimě.

Samozřejmě nemá cenu dělat z celulitidy nějakou katastrofu – v určité míře ji má každá žena. Nicméně na druhou stranu to neznamená, že bychom na boj s ní měly rezignovat – souvisí totiž velkou měrou i se stylem našeho života. A na něm je pořád co zlepšovat!

Dobré je také o svém „protivníkovi“ něco vědět. A tak vám předkládáme pár základních informací. Například, že celulitida…

… nesouvisí s nadváhou či obezitou.

Ano, drtivá většina žen s nadváhou trpí celulitidou, ale to neznamená, že vyskytuje-li se pomerančová kůže i na vašich stehnech, automaticky to znamená, že byste měla zhubnout. Celulitida není příznakem nadváhy, jen si vzpomeňte, kolik vyvrtlých modelek zachytily fotoaparáty s celulitidou!

… mužům se spíše vyhýbá, ale objevit se může u každé ženy.

Ano, je to celkem nespravedlivé – na zemi je jen málo mužů, kteří by s pomerančovou kůží bojovali. Na druhou stranu je zrovna tak málo žen, jež mohou s klidným svědomím říci, že nikdy celulitidu neměly (a pokud to říci mohou, je celkem pravděpodobné, že se to v budoucnu může změnit).

… je z velké části spjatá s naším životním stylem.

Celulitida souvisí s výživou, nedostatečným pitným režimem, pomalým metabolismem, nedostatkem fyzické aktivity, kouřením, pevností pokožky, hormonálními změnami… Jak vidíte, většinu těchto příčin dokážeme docela dobře ovlivnit.

… může být ovšem i zděděná.

Bohužel, pokud se ve vaší rodině celulitida vyskytuje dědičně, nic moc s ní nenaděláte. Respektive budete se muset mnohem více snažit, aby vás nepotkala, případně abyste zmírnila její projevy!

… nemusí se vyskytovat jen na stehnech.

Celulitida se vyskytuje především na stehnech a hýždích, ovšem to neznamená, že se nemůže objevit i jinde. Souvisí to s mírou cirkulace krve v jednotlivých částech těla.

…dá se jí pomoci i některými krémy.

Na trhu je nepřeberné množství sér a krémů, jež nám slibují, jak s pomerančovou kůží zázračně zatočí. Buďme ale upřímní – nezatočí. Mohou však pomoci, tedy pokud je budeme kombinovat se změnou životního stylu. Mimochodem, dobré je aplikovat tyto krémy vždy po cvičení, kdy je kůže nejvíce prokrvená.

… vyplatí se kartáčovat.

Tedy v přeneseném slova smyslu. I když ne tak docela – pořiďte si například lufu nebo hrubší (ale ne moc, abyste si neublížila) houbičku na mytí a pravidelně ve sprše postižená místa masírujte. Podpoříte cirkulaci a výživu kůže, která se pěkně vypne a celulitida postupně zmírní své projevy.

… je možné ji zamaskovat.

Nemáme zrovna na mysli dlouhé kalhoty či sukně. Pokud potřebujete skrýt celulitidu jinak, zkuste na nohy aplikovat trochu samoopalovacího krému. Tmavší pokožka odvede od pomerančové kůže pozornost, navíc celulitida tolik nevynikne.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat