Dejte celulitidě na zadek! Zatočte s ní pomocí jídelníčku

Ačkoli se zdá, že je sezona plavek a krátkých šortek ještě na hony vzdálená, nikdy není dost brzy začít s přípravou na ni. Zvláště přejeme-li si zmírnit svou celulitidu…

Vznik celulitidy (pomerančové kůže) ovlivňuje řada faktorů (mimochodem, není pravda, že se netýká hubených žen – podívejte se na některé modelky), z nichž jedním z nejvýznamnějších je náš životní styl, a tedy i výživa.

Existují potraviny, jež dokážou boj s celulitidou hodně usnadnit. Které to jsou?

Zázvor

Podporuje zdravý krevní oběh, navíc posiluje lymfatický systém a je skvělým prostředkem k detoxikaci organismu. A přesně to jsou hlavní zbraně v boji proti celulitidě.

Chřest

Další z pochutin, jež podporují krevní oběh. Chřest navíc obsahuje kyselinu listovou, který pomáhá našemu organismu zvládat stres, jenž při dlouhodobém působení stav celulitidy rovněž ovlivňuje.

Avokádo

Jak už jsme říkali – celulitida nezáleží na tloušťce či věku, ale pravdou je, že stárnutí ji zviditelňuje, protože pokožka s přibývajícím věkem ztrácí na elasticitě. Proto je dobré přidat do jídelníčku potraviny bohaté na esenciální mastné kyseliny. A avokádo je velmi dobrá volba.

Ryby

Především mastnější ryby jsou zásobárnou omega-3 mastných kyselin, jež rovněž přispívají ke zdraví pokožky, a navíc podporují činnost kardiovaskulárního a lymfatického systému.

Brusinky

Brusinková šťáva je velmi silným detoxikačním prostředkem ovlivňujícím především činnost lymfatického systému. Navíc pomáhá emulgovat i odolné tukové zásoby.

Banány

Tohle ovoce je bohaté na draslík, jenž mimo jiné pomáhá zmírnit zadržování vody v těle, které ke vzniku celulitidy rovněž přispívá.

Papája

Další z exotického ovoce, kterému se vyplatí dát šanci. Podobně jako banány obsahuje spoustu draslíku, navíc je zásobárnou beta karotenu, který je velmi silným antioxidantem a napomáhá k detoxikaci organismu.

Jahody, borůvky, maliny…

Ovoce je bohaté na vitamin C, který pozitivně ovlivňuje zdraví naší pokožky, mimo jiné i tím, že podporuje tvorbu kolagenu, jenž zaručuje pružnost kůže. Krmě toho jsou zmíněné plody plné antioxidantů, které podporují lymfatický systém.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat