Dejte celulitidě na zadek! Zatočte s ní pomocí jídelníčku

Ačkoli se zdá, že je sezona plavek a krátkých šortek ještě na hony vzdálená, nikdy není dost brzy začít s přípravou na ni. Zvláště přejeme-li si zmírnit svou celulitidu…

Vznik celulitidy (pomerančové kůže) ovlivňuje řada faktorů (mimochodem, není pravda, že se netýká hubených žen – podívejte se na některé modelky), z nichž jedním z nejvýznamnějších je náš životní styl, a tedy i výživa.

Existují potraviny, jež dokážou boj s celulitidou hodně usnadnit. Které to jsou?

Zázvor

Podporuje zdravý krevní oběh, navíc posiluje lymfatický systém a je skvělým prostředkem k detoxikaci organismu. A přesně to jsou hlavní zbraně v boji proti celulitidě.

Chřest

Další z pochutin, jež podporují krevní oběh. Chřest navíc obsahuje kyselinu listovou, který pomáhá našemu organismu zvládat stres, jenž při dlouhodobém působení stav celulitidy rovněž ovlivňuje.

Avokádo

Jak už jsme říkali – celulitida nezáleží na tloušťce či věku, ale pravdou je, že stárnutí ji zviditelňuje, protože pokožka s přibývajícím věkem ztrácí na elasticitě. Proto je dobré přidat do jídelníčku potraviny bohaté na esenciální mastné kyseliny. A avokádo je velmi dobrá volba.

Ryby

Především mastnější ryby jsou zásobárnou omega-3 mastných kyselin, jež rovněž přispívají ke zdraví pokožky, a navíc podporují činnost kardiovaskulárního a lymfatického systému.

Brusinky

Brusinková šťáva je velmi silným detoxikačním prostředkem ovlivňujícím především činnost lymfatického systému. Navíc pomáhá emulgovat i odolné tukové zásoby.

Banány

Tohle ovoce je bohaté na draslík, jenž mimo jiné pomáhá zmírnit zadržování vody v těle, které ke vzniku celulitidy rovněž přispívá.

Papája

Další z exotického ovoce, kterému se vyplatí dát šanci. Podobně jako banány obsahuje spoustu draslíku, navíc je zásobárnou beta karotenu, který je velmi silným antioxidantem a napomáhá k detoxikaci organismu.

Jahody, borůvky, maliny…

Ovoce je bohaté na vitamin C, který pozitivně ovlivňuje zdraví naší pokožky, mimo jiné i tím, že podporuje tvorbu kolagenu, jenž zaručuje pružnost kůže. Krmě toho jsou zmíněné plody plné antioxidantů, které podporují lymfatický systém.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat