Buďte zářivou hvězdou večera. Triky na ples krok za krokem

Sezona plesů se nezadržitelně blíží a nejedna z vás jistě řeší otázku, jak vypadat na parketu co nejlépe. Jak se na ten velký večer v klidu připravit měsíc, týden nebo jenom den předem!

Dovedete si snad představit něco lepšího a více vzrušujícího než společenskou akci, na níž se už dlouho těšíte? Ať už se jedná o slavnostní ples, školní sraz po desítkách let, svatbu, oslavu kulatin nebo výročí, je skvělé se občas pro něco upřímně nadchnout! Samozřejmě, že příprava na takovou akci s sebou nese i jistou dávku stresu, a to zejména pokud se přímo týká péče o vaši pleť a rozličné zkrašlovací techniky. Jak se v klidu a bez zbytečných nervů připravit na velkou společenskou událost?

Měsíc předem

Nejprve zjistěte svůj typ pleti. Je to snazší, než si myslíte - stačí si jen umýt obličej čistící emulzí či gelem určeným pro normální pleť, dobře opláchnout a osušit. Počkejte asi hodinu, a pak zhodnoťte stav své kůže. Připadá vám napjatá až šupinatá či s lehkým popelavým nádechem? Pak máte suchou pleť. Pokud se celý váš obličej leskne a zasloužil by vysušit ubrouskem, vaše pleť je mastná. Je také možné, že mastné se zdají být jen některé části obličeje, především čelo nos a brada, v tom případě jde o smíšený typ pleti. A pokud na pleti nepozorujete nic z toho, co je popsáno výše, máte normální pleť! Tento test byste měly opakovat s příchodem každého ročního období, budete tak moci lépe vyhovět potřebám pleti souvisejícím se změnami počasí.

Právě teď je nejlepší čas rozvrhnout si přípravy účesu, make-upu a garderoby na onu velkou akci. Měsíc předem vám dává dostatek času nachystat vše bez zbytečného stresu. Doporučuje se pít horký čaj, nejlépe bylinný či zelený. Díky jeho antioxidačním vlastnostem se vaše pleť rozzáří, a pokud jej budete pít denně, pomůže vám zůstat klidná a lépe se soustředit na přípravy.

Jeden až dva týdny předem

Navštivte svého kadeřníka a nechte si zastřihnout vlasy. Tím se zbavíte unavených konečků, aniž by to výrazněji ovlivnilo délku vlasů. Dopřejte své pleti očistu pomocí hloubkové masky a peelingu a také si upravte tvar obočí voskem nebo pinzetou, podle toho, na co jste zvyklé.

Zvažte použití samoopalovacího krému. Nechcete-li na plese vypadat příliš bledé, měly byste jej aplikovat nyní. A pamatujte při tom na zlaté pravidlo samoopalování: ještě den před aplikací krému naneste na pokožku tělový peeling nebo ji vyčistěte jemným kartáčkem, je-li třeba, proveďte i depilaci, a použijte hydratační tělový krém, zejména na lokty a kolena. Teprve až druhý den aplikujte samoopalovací krém.

Věnujte také pozornost péči o zuby – použijte domácí sadu na bělení zubů nebo alespoň třikrát denně bělicí zubní pastu a po několik dní se vyhněte kávě a barevným šťávám.

48 hodin předem

Vaše tělo potřebuje podstoupit domácí exfoliaci od hlavy až k patě. Použijte silnější vrstvu tělového peelingu a tělo poctivě “vydrhěte”. Máte-li však velmi citlivou pleť, pak tento postup určitě vynechejte a zkuste jen použít hrubší tělovou žínku.

Udělejte si hezkou manikúru. Právě 1 až 2 dny před plesem nebo jinou velkou akcí je ideální doba, kdy nehrozí, že byste si na poslední chvíli rozmazaly čerstvě nanesený lak nebo by se vám stihl oprýskat. Nemusíte chodit do salónu, den až dva před akcí to jistě zvládnete samy.

Před akcí jděte večer spát dříve než obvykle. Tím svému organizmu dopřejete spánek pro krásu, díky kterému budete v den D vypadat úžasně odpočaté, zářivé a celkově v pohodě.

Den D

V případě pocitu lehké nateklosti nebo podráždění pleti zkuste jako záchranu na poslední chvíli použít ještě před nanesením make-upu led zabalený v kapesníku nebo čisté utěrce. Pleť „splaskne“, hezky se napne a také póry se stáhnou. Opuchlá víčka zase spraví dva použité čajové sáčky, které předtím na půl hodiny necháte v lednici. Lehněte si na 10 minut a na zavřená víčka položte tyto sáčky čerstvě vyjmuté z lednice. Rada pro dámy s velmi světlou pletí – vyhněte se použití sáčků černého čaje, mohl by vám dočasně nepříjemně zabarvit víčka.

Dalším pravidlem, kterého se vždy držte, je spoléhat se na to, co dobře znáte. V den akce opravdu není moudré zkoušet výrobek, který jste dosud nikdy nepoužily, zejména pokud jde o produkty s „aktivními“ složkami, jako jsou séra, krémy na pupínky apod. Zkrátka není nutné riskovat podráždění pleti.

Večer předem i v den jejího konání zapomeňte na jakékoli vytrhávání obočí, mačkání pupínků nebo barvení vlasů. Jestli jste to nestihly doposud, nechte to být a líčením jen lehce potlačte viditelné nedokonalosti pleti a naopak zdůrazněte své přednosti jako oči nebo ústa. Právě ples nebo jiná slavnostní událost si žádá výraznější styl líčení.

Závěrem mi ještě jedna rada – voda je nade vše. Nezapomínejte na pitný režim a zvlhčování pleti, je totiž důležité, abyste své tělo zásobovaly vodou zevnitř i zvenku. Hydratace je klíčem k nádherné pleti a k tomu, abyste na akci vypadaly svěží, zářivé a bez větších známek únavy, potřebujete pít dostatek vody během celého slavnostního večera.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat