5 pomocníků pro nestárnoucí pleť: Dejte vráskám STOPku!

Proces stárnutí se nedá zastavit, to je jasné. Ale můžeme zmírnit jeho projevy. Je pravda, že na trhu existuje nepřeberné množství nejrůznějších anti-ageing krémů a sér, ale ty samy o sobě, bez vaší pomoci, nezachrání všechno.

Pomoci jim (a své pleti) musíte tedy i jinak. Třeba tím, že do svého jídelníčku zařadíte následujících 5 potravin.

1. Ovesné vločky

Obsahují aminokyseliny a vitamin E, které společně pokožku vyživují, a navíc ji chrání před dopady škodlivého UV záření (pozor, nenahrazují krémy!). K tomu ještě bojují s volnými radikály, jež stárnutí pleti podporují.

2. Káva

Kofein podporuje cirkulaci krve v pokožce, díky čemuž je lépe vyživována a vypadá mladistvěji. Takže pokud se chystáte na akci, na níž potřebujete vypadat skvěle, dopřejte si šálek dobrého espresa.

3. Sýry

A vlastně obecně mléčné výrobky bohaté na vápník by ve vašem jídelníčku neměly chybět – pomáhá totiž správné hydrataci pokožky a podílí se na její regeneraci.

4. Grapefruit

Má poměrně vysoký obsah vitaminu C (jako spousta dalších druhů ovoce nebo zeleniny), který je důležitý pro tvorbu kolagenu. Díky němu zůstává pokožka pružnější a stárnutí se na ní tolik neprojevuje.

5. Vlašské ořechy

Jsou skvělým prostředkem proti vráskám. Obsahují totiž omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají udržovat pleť hydratovanou a svěží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat