Kdyby naše vlasy dokázaly mluvit… Co by řekly ty vaše?

Vlasy, respektive účes, jsou neodmyslitelnou součástí naší image. A tak na ně klademe občas až příliš velké nároky. Co by nám tak naše vlasy řekly, kdyby uměly mluvit?

Čím méně manipulace, tím lépe!

Usilovné kartáčování, složité účesy, nekonečné zaplétání… Taková pozornost našim vlasům zas tak docela nesvědčí. Dochází totiž k mechanickému poškození vlasů, navíc nejrůznější stylingové přípravky, které pro úpravu účesů používáme, vlasy vysušují, takže se snáze lámou.

Co zkusit dělenou péči?

Možná to zní trochu složitě, ale není. Především ženy, které mají dlouhé vlasy, by při česání měly postupovat tak, že odděleně rozčesají vždy jen určitou část vlasů, nikoli že budou kartáčovat celou pokrývku hlavy od kořínků až ke konečkům. Rozdělte vlasy na jednotlivé prameny (podle hustoty) a začínejte od konců směrem k hlavě.

Trocha mastnoty neuškodí…

V tomto případě máme na mysli kúru z nejrůznějších olejů určených pro péči o vlasy. Dají se koupit v obchodě, ale věřte, že i zábal z olivového nebo kokosového oleje vašim pramenům prospěje.

Nepřehánějte to s chemií!

Už jsme to naznačili v bodě 1. Stylingové přípravky a podobné výrobky vlasy poměrně zatěžují. Takže je používejte v co nejmenším množství.

Horko nám nesvědčí.

Fénování se člověk nejspíš nevyhne, ale upřímně, není to nic, z čeho by měly vlasy radost. Tedy konkrétně z horkého vzduchu, kterým je sušíme. Mnohem snáze pak totiž ztrácejí svou přirozenou vlhkost a lámou se. Proto si pořiďte fén, kde můžete teplotu vzduchu regulovat, a snažte se vlasy vysoušet na co nejnižší teplotu.

Potřebujeme vodu, tak pijte!

Podobně jako naše pokožka, i vlasy potřebují dostatečnou hydrataci „zevnitř“. Dodržujte proto poctivě pitný režim. Na kvalitě vlasů se totiž dehydratace dokáže nepěkně podepsat…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat