Zbavte se lupů bez chemie: Stačí citron a ocet

Nevzhledné lupy ve vlasech trápí čas od času každého z nás. A ačkoli vám dermatology či lékárník jistě poradí či předepíše speciální přípravky, jež vám od lupů pomohou, můžete se jich zkusit zbavit i přírodní, nechemickou cestou.

Následujících 5 zcela přírodních produktů totiž dokáže s lupy zatočit velmi účinně!

Tea tree oil

Jedna ze studií ukázala, že obsahuje-li šampon alespoň 5 % tea tree oleje, pomůže jeho používání ke zmírnění či vyřešení potíží s lupy. Pokud zrovna váš obchod takový šampon nenabízí, můžete jednoduše přidat pár kapek tohoto oleje při mytí vlasů do svého běžného šamponu. Nechte směs chviličku působit a poté opláchněte.

Jablečný ocet

Jablečný ocet působí pozitivně na pH pokožky vaší hlavy, čímž pozitivně působí na její zdraví, a tedy zabraňuje při pravidelném používání vzniku lupů. Smíchejte čtvrt šálku octa se stejným množstvím vody, směs naneste na pokožku hlavy a vlasy i s octem obalte ručníkem. Nechte působit nejméně 15 minut, poté si vlasy umyjte jako obvykle. Aplikujte dvakrát týdně.

Ústní voda

Většina ústních vod obsahuje alkohol (i když uznáváme, že se nejedná o čistě přírodní produkt), který bojuje s bakteriemi, jež lupy způsobují. Po umytí vlasů šamponem naneste na pokožku hlavy ústní vodu, nechte chvíli působit a poté vlasy ošetřete kondicionérem.

Kokosový olej

Kokosový olej je, co se péči o pokožku a vlasy týče, velmi univerzálním prostředkem. A dokáže pomoci i v boji proti lupům. Vmasírujte přibližně 3 až 5 lžic oleje do pokožky hlavy, nechte až hodinu působit a poté vlasy omyjte šamponem.

Citron

Množství citronové šťávy přibližně o objemu 2 lžic vmasírujte do pokožky hlavy, nechejte chvilku působit a poté vlasy omyjte. Na závěr pak ještě vlasy opláchněte vodou s citronovou šťávou (na šálek vody by měla připadat přibližně 1 čajová lžička šťávy). Postup můžete opakovat každý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat